Rukomet

Marin Šipić zamijenio dres Varaždina Nexeovim

Mihaela Bradovski • subota, 03.06.2017.
Marin Šipić zamijenio dres Varaždina Nexeovim

U Nexeu slažu roster za sljedeću sezonu, a novo ime u njemu bit će Marin Šipić. Mladi hrvatski reprezentativac pojačat će konkurenciju na crti...

21-godišnji Splićanin Marin Šipić novo je pojačanje Nexea na poziciji pivota. Šipić dolazi iz Varaždina, a ranije je nastupao i za Akademiju Balić-Metličić i Split otkud je i preselio u Varaždin.

Nakon što je nosio dres mladih hrvatskih selekcija, prošle godine prvi put pozvan je i na pripreme seniorske reprezentacije.

"Od prvog sam dana u selekcijama Lijepe naše, a izbornik Babić me pozvao u seniorsku reprezentaciju prošle jeseni. Iznenadio me taj poziv, bio sam presretan kada je stigao. Svaki igrač, u bilo kojem sportu, sanja o tome i želi zaigrati za reprezentaciju svoje zemlje. Tako je bilo i u mom slučaju. Bilo je to odlično iskustvo i s veseljem očekujem sljedeći poziv. Sada me s juniorima očekuje Svjetsko prvenstvo u Tunisu", ističe Šipić u razgovoru za Nexeovu stranicu.

Šipić smatra kako je dolazak u Nexe pravi put i tako nastavlja napredovati u svojoj karijeri.

"Bit će mi to korak dalje u karijeri koju postupno gradim. Ne želim preskakati stube, želim ići po redu. Igrao sam 1B ligu pa Premijer pa sada dolazi SEHA liga. Nadam se da će ovo biti dobro iskustvo i da ćemo svi biti sretni, i navijači i mi igrači."

Momčad i trenera poznaje i nada se brzoj i dobroj prilagodbi.

"Trenera Horvata poznajem već jako dugo, on mi je izbornik u juniorskoj reprezentaciji. A od igrača prvo ću spomenuti Ivana Sršena, dušu od čovjeka. Kada sam došao u Varaždin s njim sam ostvario prvi kontakt, neko smo vrijeme bili i cimeri, on mi je bio vodič po gradu. Za njega imam samo riječi hvale. Dobro poznajem Jelinića i Koncula."

190 centimetara visoki i 100 kilograma teški pivot nosit će dres s brojem dva i trebao bi predstavljati pojačanje za iduću sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!