Košarka

VIDEO: Najbolja partija Ante Žižića dosad, Celticsima novi poraz

Dario Dodić • petak, 07.07.2017.
VIDEO: Najbolja partija Ante Žižića dosad, Celticsima novi poraz
Foto: EPA

Ante Žižić u posljednjoj je utakmici NBA ljetne lige na turniru u Salt Lake Cityju odigrao najbolje dosad, ali njegovi su Boston Celticsi upisali još jedan poraz...

Boston Celticsi odigrali su posljednju utakmicu na turniru u Salt Lake Cityju u sklopu NBA ljetne lige. Nakon pobjede protiv Philadelphia 76ersa i poraza od San Antonio Spursa u posljednjoj utakmici Celticsi su tijesno poraženi od domaćina, Utah Jazza.

Slavili su Jazzeri 68:65, predvođeni Danteom Exumom, koji je večer okončao sa 16 koševa. Southerland je ubacio devet poena, a čak četvorica Jazzera dodala su po osam poena (Wright, Bradley, Mitchell i Griffin).

Ante Žižić je suprotno očekivanjima najbolje izgledao u trećoj utakmici. Izgledao je najmanje umoran nakon naporne europske sezone, igrao je s više energije i na kraju zabilježio vrlo solidan nastup, koji bi bio još i bolji da ga je poslužio šut. Bolje je stajao u obrani u odnosu na prve dvije utakmice, odigrao je 23 minute i za to vrijeme ubacio devet poena (3/8 za 2, 3/3 za 1) uz sedam skokova, asistenciju i tri blokade. Posljednjih sedam i pol minuta kada se utakmica lomila nije igrao.

Za razliku od njega najslabiju utakmicu dosad odigrao je treći pick drafta Jayson Tatum, u 32 minute prikupio je 12 koševa (šut 4/12 iz igre) i 12 skokova. Najbolji kod Celticsa bio je Abdel Nader sa 17 koševa.

U drugoj utakmici turnira Philadelphia 76ersi svladali su San Antonio Spurse 94:86, prvi izbor drafta Markelle Fultz dobio je poštedu i nije ulazio u igru.

Sixerse je s 18 poena i sedam skokova predvodio Isaiah Miles, 16 koševa uz osam skokova dodao je Jonah Bolden, na 15 se koševa zaustavio Brandon Austin.

Ponovno je najbolji kod Spursa bio Bryn Forbes, ubacio je 21 poen. Cory Jefferson dodao je 11 koševa, Bertans, Whittington i Hanlan po devet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!