Tenis

Škugor i Eysseric ponovno za korak prekratki, titula u Gstaadu pripala Marachu i Oswaldu

Dario Dodić • nedjelja, 30.07.2017.
Škugor i Eysseric ponovno za korak prekratki, titula u Gstaadu pripala Marachu i Oswaldu
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Franko Škugor nije uspio u paru s Jonathanom Eyssericom osvojiti turnir parova na ATP turniru u Gstaadu. Na švicarskoj zemlji u finalu su bolji bili Oliver Marach i Philipp Oswald...

Franko Škugor i Jonathan Eysseric nisu uspjeli doći do titule na turniru parova u Gstaadu. U finalu turnira u Švicarskoj u tri su seta slavili Austrijanci Oliver Marach i Philipp Oswald.

Iako meč nije mogao završiti neizvjesnije od ovoga, mora se priznati da je austrijski par, inače drugi nositelji turnira, pokazao više i zasluženo došao do titule u Gstaadu.

Škugor i Francuz Eysseric igrali su treći turnir parova zajedno i treći put dogurali do finala. Kao i u prva dva navrata, do titule nisu uspjeli doći.

U prvom su setu Marach i Oswald bili vrlo sigurni na svom servisu i dvaput uspjeli oteti servis hrvatsko-francuskoj kombinaciji, u trećoj igri i ponovno u devetoj igri. Drugi break donio im je i set, sa 6:3 Austrijanci dolaze od prednosti.

Drugi je set mogao otići na bilo koju stranu, ali Marach i Oswald svoje prilike nisu iskoristili, Škugor i Eysseric uzimaju break u devetoj igri i uz puno muke sa 6:4 privode set kraju.

Pobjednike je odlučivao super tie-break. Bolje su ga otvorili Škugor i Eysseric, imali su 5:1 i 7:4, ali nisu uspjeli izdržati do kraja, s 10:8 do titule dolaze Austrijanci Marach i Oswald.

ATP Gstaad, parovi, finale:
Marach/Oswald (AUT, 2) - Škugor/Eysseric (HRV/FRA, 4) 6:3, 4:6, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!