Tenis

Ana Konjuh u dva seta do četvrtfinala turnira u Stanfordu

Branimir Korać • srijeda, 02.08.2017.
Ana Konjuh u dva seta do četvrtfinala turnira u Stanfordu
Foto: EPA

Ana Konjuh upisala je drugu pobjedu na turniru u Stanfordu gdje je bila bolja i od Natalije Vihljanceve. U osmini finala svladala je Ruskinju sa 7:5, 6:4...

U polufinalu turnira u Hertogenboschu prije mjesec i pol Natalia Vihljanceva iznenadila je Anu Konjuh i svladala je u dva seta. U finalu je poražena od Anett Kontaveit i od tada upisala je samo jednu pobjedu i to na startu u Stanfordu protiv Danielle Lao.

Konjuh joj je u SAD-u uzvratila slavljem u dva seta sa 7:5, 6:4 i tako izborila četvrtfinale u svom prvom turnirskom nastupu nakon osmine finala Wimbledona i poraza od Venus Williams.

Ana je odigrala dobar meč protiv Ruskinje iako nije imala jednostavan posao. U prvom setu došla je do breaka, ali odmah je Vihljanceva uzvratila i poravnala na 3:3. Ipak u 11. gemu Konjuh ponovno dolazi do breaka i uz manje probleme do seta sa 7:5 iskoristivši četvrtu set loptu.

Vihljanceva je u drugi set ušla uz vodstvo 2:0, ali Konjuh nakon toga radi preokret, dolazi do vodstva 5:3 i rutinski dovršava posao.

U četvrtfinalu Konjuh će igrati protiv bolje iz dvoboja između prve nositeljice Garbine Muguruze i Kayle Day.

WTA Stanford, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 5) - Natalia Vihljanceva (Rusija) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!