Nogomet

Rudeš prvi put domaćin u najvišem hrvatskom rangu, Cibalia u Koprivnici traži prve bodove

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 05.08.2017.
Rudeš prvi put domaćin u najvišem hrvatskom rangu, Cibalia u Koprivnici traži prve bodove
Foto: FaH

Nakon što je Lokomotiva u gostima slavila protiv Istre 1961. subota donosi još dva dvoboja četvrtog kola HT Prve lige. Rudeš u Kranjčevićevoj dočekuje Inter, a Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje Cibaliju...

Rudeš je u prva tri kola ostavio dobar dojam, ali nije upisao nijednu pobjedu. Četvrto kolo vidi kao idealnu priliku za prve bodove kada će na suprotnoj strani stajati Inter iz Zaprešića. Punih tjedan dana Inaki Alonso imao je za pripremu ove utakmice i u klubu vjeruju da je odradio dobro taj dio posla.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da upišemo našu prvu prvoligašku pobjedu u povijesti. Ovo nam je ujedno i premijerni domaći nastup u najvišem rangu i želimo uzeti sva tri boda", istaknuo je kapetan Leonard Mesarić uoči dvoboja s Interom.

I dalje ozlijeđenom Colinu Jacquesu u dvoboju protiv Lokomotive u "klupskoj bolnici" pridružio mu se i Ante Aralica koji je također zaradio ozljedu i neće konkurirati za nastup protiv Intera. Inače, u klubu više nije Marko Tešija s kojim je raskinut ugovor.

Nedostaju: Aralica, Jacques (ozlijeđeni).

Inter neće biti jednostavan protivnik Rudešanima, zaprešićki klub u sezonu je krenuo pobjedom, remijem i porazom i to upravo tim redom. Nakon što je svladao u prvom kolu Cibaliju, izbjegao je poraz protiv Hajduka da bi u prošlom kolu tijesno poražen od Slaven Belupa.

"Mnogi nas stavljaju u ulogu favorita, ali ne bih se baš složio i taj status treba tek opravdati na terenu. Oni u svom sastavu imaju neke drugoligaške, a mi trećeligaške igrače i tek će teren dati odgovor tko je bolji. Nije mi jasno da se mora igrati baš u 19 sati kada je vani još pakleno vruće", ističe Samir Toplak.

Inače Inter je tijekom tjedna ostao i bez Marka Ćosića koji je napustio klub. Prošle sezone bio je na posudbi u Hajduku, nakon nje vratio se u Zaprešić gdje je odradio prva tri kola i zatim se zaputio u inozemstvo. Karijeru nastavlja u redovima norveškog Haugesunda.

Nedostaju: Ivan Blažević, Zulim (ozlijeđeni)

Slaven Belupo na loš način zaključio je prošlu sezonu, ali zato je na dobar način otvorio novu. U prva tri kola upisao je dvije pobjede, a obje mu je osigurao Mirko Ivanovski koji je bio strijelac u pobjedama 1:0. Trener Željko Kopić očekuje pobjedu i protiv vinkovačke Cibalije koju dobro poznaje.

"Skroz smo unutra kad je riječ o susretu s Cibalijom koja ima tri poraza za redom, no bit će to sigurno jako zahtjevna utakmica u kojoj moramo pokazati svoju vrijednost. Nakon Zaprešića potpuno smo se okrenuli Vinkovčanima, analizirali smo njihove dosadašnje igre i mislim da smo spremni za još jedan uspjeh."

Niti u ovom susretu Kopić neće moći računati na ozlijeđenog Jovičića, no obrana funkcionira dobro što pokazuje da su Koprivničani u posljednje dva kola ostali čiste mreže te imaju samo ona dva primljena pogotka iz prvog kola kada su gostovali na Rujevici.

Nedostaju: Jovičić (ozlijeđen), Pokrivač (bolestan)

Cibalia je u vrlo negativnom raspoloženju ušla u sezonu, igrači nisu na idealan način odradili pripremno razdoblje zbog financijskih nedaća, a od prvog kola i nekolicina igrača napustila je klub. No stvari se mijenjaju nabolje i oni koji su ostali, mogu se koncentrirati na nogomet.

"Prije svega očekujem pošten pristup jer je to jedini način na koji možemo do bodova. Slaven Belupo je vrlo stabilna momčad koja je dobro posložena u proteklim godinama otkako ju je preuzeo Željko Kopić. Imaju dvije pobjede u nizu, mi nemamo najbolji start, ali probat ćemo sve da dođemo do bodova", ističe Mladen Bartolović.

Bartolović najavljuje nove promjene u momčadi pa će tako od prve minute krenuti u posljednjoj liniji Špiro Peričić, nekadašnji član Slaven Belupa. Vinkovčani imaju dosta problema u obrambenoj fazi i u njemu vide moguće rješenja dijela tih problema.

Nedostaju: Ivkić, Crnčević (ozlijeđeni)

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!