Tenis

Zverev se priključio Federeru u finalu Montreala, Dodig s Bopannom u finalu parova

HINA • nedjelja, 13.08.2017.
Zverev se priključio Federeru u finalu Montreala, Dodig s Bopannom u finalu parova
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Ivan Dodig se s Indijcem Rohanom Bopannom plasirao u finale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Montrealu. U pojedinačnom finalu igrat će Roger Federer i Alexander Zverev...

Dodig i Bopanna su u polufinalu svladali Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Amerikanca Rajeeva Rama s 4:6, 7:6 (8), 11:9. Bopanna i Dodig su izgubili servis u prvoj igri dvoboja što ih je koštalo prvog seta, a to je ostao jedini "break" u čitavom meču.

U drugom setu viđena je velika drama, Bopanna i Dodig su propustili čak šest set-lopti, dvije kod vodstva 5:4, a onda i četiri vezane u "tie-breaku" u kojemu su vodili sa 6:2. Potom su Klaasen i Ram propustili dvije meč-lopte, da bi Bopanna i Dodig iskoristili sedmu set-loptu.

Većim dijelom produženog "tie-breaka" u prednosti su bili Klaasen i Ram, sve do 8:6 u njihovu korist, da bi onda Bopanna i Dodig osvojili tri poena zaredom i stigli do meč-lopte. Prvu nisu iskoristili, ali drugu jesu.

Suparnici Dodigu i Bopanni u finalu bit će Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut, koji su u drugom polufinalnom dvoboju svladali drugog hrvatskog predstavnika Matu Pavića i Austrijanca Olivera Maracha sa 7:5, 6:3.

U singlu se njemački tenisač Alexandar Zverev, osmi na ATP ljestvici, priključio Rogeru Fedreru u finalu turnira u Montrealu.

Zverev, koji je četvrti nositelj, plasman u finale je osigurao pobjedom od 6:4, 7:5 u polufinalu nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim. Federer je u ranijem susretu sa 6:3, 7:6 (5) bio bolji od Nizozemca Robina Haasea.

U dosadašnja tri međusobna susreta koliko su igrali Federer je dva puta bio bolji. Zadnji susret kojeg su igrali ovaj 20-godišnji Nijemac i 36-godišnji Federer bio je u lipnju u Halleu kada je Švicarac slavio sa 6:1, 6:3 nakon samo 53 minuta igre.

Ako pobijedi Federer će se izjednačiti s Ivanom Lendlom na drugom mjestu s 94 ATP naslova. Samo ih Jimmy Connors ima više, čak 109.

Pobjeda bi Švicarcu također osigurala drugo mjesto na ATP ljestvici nakon čeka može nastaviti i do prve pozicije s obzirom da je Andy Murray otkazao nastup i na turniru u Cincinnatiju.

ATP Montreal, polufinale (4,7 mil USD):
Alexander Zverev (Njem/4) - Denis Šapovalov (Kan) 6:4, 7:5
Roger Federer (Švi/2) - Robin Haase (Niz) 6:3, 7:6(5)

Parovi:
Dodig/Bopanna (Hrv/Ind, 7) - Klaasen/Ram (JAR/SAD, 6) 4:6, 7:6(8), 11:9
Herbert/Mahut (Fra, 5) - Marach/Pavić(Aut/Hrv, 8) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!