Nogomet

VIDEO: Napoli, Sevilla i Celtic blizu grupne faze, Maribor nosi pogodak nade iz Izraela

Branimir Korać • srijeda, 16.08.2017.
VIDEO: Napoli, Sevilla i Celtic blizu grupne faze, Maribor nosi pogodak nade iz Izraela
Foto: EPA

Odigrana su još četiri susreta posljednjeg pretkola Lige prvaka, a najuvjerljiviji bio je Celtic koji je pregazio Astanu. U gostima je slavila Sevilla dok je je Napoli odnio pobjedu bez primljenog gola...

Napoli - Nice 2:0

Napoli je glatko slavio protiv Nice s 2:0, a mogao je i trebao upisati i uvjerljiviju pobjedu. Gosti bez nekolicine igrača i ponešto slabiji nego prošle sezone, nisu bili opasni dok je Napoli nizao prilike i podosta promašivao.

Od početka susreta domaćin je pritisnuo i to mu se isplatilo u 13. minuti kada je Insigne sjajnim dodavanjem iza leđa obrane pronašao Driesa Mertensa koji odlično reagira i vara istrčalog Cardinalea.

Primljeni pogodak nije pokrenuo Francuze koji su u posjedu lopte bili tu negdje s Napolijem, ali Talijani su bili puno konkretniji i kada god su imali loptu u nogama, bili su opasni.

Na novi pogodak čekali su sve do 70. minute kada je Jallet skrivio kazneni udarac koji Jorginho pretvara u pogodak.

Deset minuta prije kraja Nice ostaje s dva igrača manje, prvo je izravni crveni karton zasluženo dobio Koziello zbog ružnog starta, a odmah nakon toga i Plea je isključen zbog prigovora. Napoli nije iskoristio tu brojčanu prednost od dva igrača više i do kraja susreta nije bilo više promjena.

Marko Rog ušao je u igru u 85. minuti umjesto Allana.

Basaksehir - Sevilla 1:2

Sevilla je preživjela neugodno gostovanje u Istanbulu kod Basaksehira na Fatih Terim stadionu gdje je slavila s 2:1. S tim rezultatom itekako zadovoljna čeka uzvrat na Sanchez Pizjuanu gdje će tražiti potvrdu prolaza u grupnu fazu.

Turci su vrlo neugodan protivnik, imaju sasvim dobru momčad, ali Sevilla je "na iskustvo" izvukla pobjedu i došla nadomak prolaza u skupinu.

U 16. minuti gosti su nagovijestili takav rasplet kada su izveli dobru kontru, a Sergio Escudero sjajnim udarcem pogodio je suprotni kut.

Basaksehir se nije predao i uspio je sredinom drugog dijela preko Eljera Elie doći do poravnanja i dok se činilo da bi domaćin ipak mogao do dobrog rezultata uoči uzvrata, Sevilla je došla do pobjede.

U 84. minuti još jedna brza akcija gostiju, s desne strane ubacio je Jesus Navas, a Ben Yedder skrenuo je loptu u mrežu.

Celtic - Astana 5:0

Celtic je odradio praktički kompletan posao protiv Astane i nakon pobjede 5:0, bilo bi pravo čudo da ne prođe u skupinu. Domaćin je bio vrlo efikasan, odlično je koristio svoje prilike, a pomogli su i gosti.

Marin Tomasov kod Astane igrao je do 79. minute kada ga je zamijenio Murtazajev dok je kod domaćina bivši mladi hrvatski reprezentativac Jozo Šimunović odradio cijelu utakmicu.

Pola sata izdržala je Astana, a onda je Celtic poveo, Tom Rogić je ubacio, a Postnikov skrenuo loptu u svoju mrežu. Deset minuta kasnije Celtic je stigao do drugog pogotka, Sinclair je pobjegao gostujućoj obrani i povisio na 2:0 uoči odmora.

U drugom dijelu potpuni potop Astane, Sinclair je nakon sat vremena svojim drugim golom povisio na 3:0, zatim je Forrest deset minuta prije kraja povisio na 4:0, a točku na i stavio je Griffiths.

Hapoel Beer Sheva - Maribor 2:1

Maribor može biti zadovoljan rezultatom koji donosi iz Izraela. Kod Hapoela Beer Sheve poražen je 2:1, no ima taj gol u gostima koji bi mu mogao puno značiti u uzvratu.

Hapoel je bio bolji protivnik i zasluženo je slavio, unatoč činjenici da se već u desetoj minuti našao u rezultatskom zaostatku. Najbolji strijelac Slovenaca Tavares doveo je Maribor u vodstvo iz kontranapada, ali do odlaska na odmor Hapoel je uspio napraviti preokret golovima Nwakaeme i Tzedeka iz kaznenog udarca.


All Goals & highlights HD - H... by livgol

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Qarabağ1:0København
APOEL2:0Slavia Prag
Hoffenheim1:2Liverpool
Sporting0:0FCSB
Young Boys0:1CSKA Moskva
Basaksehir1:2Sevilla
Celtic5:0Astana
Hapoel Beer Sheva2:1Maribor
Napoli2:0Nice
Olympiakos2:1Rijeka
Astana4:3Celtic
Maribor1:0Hapoel Beer Sheva
Nice0:2Napoli
Rijeka0:1Olympiakos
Sevilla2:2Basaksehir
CSKA Moskva2:0Young Boys
København2:1Qarabağ
FCSB1:5Sporting
Liverpool4:2Hoffenheim
Slavia Prag0:0APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!