Nogomet

VIDEO: Maribor se vratio u Ligu prvaka, Basaksehir ostao malo prekratak protiv Seville

Petar Jenjić • utorak, 22.08.2017.
VIDEO: Maribor se vratio u Ligu prvaka, Basaksehir ostao malo prekratak protiv Seville
Foto: EPA

Odigrane su i preostale tri utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka u kojima su plasmane u najjače europsko natjecanje osigurali Maribor, Sevilla i Napoli. Najlakši posao imala je talijanska momčad koja je u gostima kod Nice slavila s 2:0. Liga prvaka se vraća na Ljudski vrt zahvaljujući Mitji Vileru čiji je pogodak srušio izraelsku momčad. Sevilla je na domaćem terenu odigrala 2:2 s Basaksehirom koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio stativu i tako ostao bez prolaska dalje...

Zrinjski, Hafnarfjördur i Hapoel Beer Sheva. Bio je tu put Maribora prema Ligi prvaka, vjerojatno i najlakši kojeg je mogao poželjeti. Slovenska momčad je u uzvratu u Ljudskom vrtu slavila s minimalnih 1:0 i nakon dvije godine se vratila na veliku europsku scenu.

Maribor je anulirao zaostatak iz prve utakmice u 15. minuti. Mitja Viler natrčao je na jednu odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora snažnim udarcem doveo svoju momčad u vodstvo.

Iako bi jedan pogodak izraelske momčadi značio i ispadanje, Slovenci su uspjeli sačuvati prednost. Najbolju priliku za Hapoel imao je Anthony Nwakaeme u 90. minuti, čiji je udarac glavom obranio Jasmin Handanović.


All Goals & highlights HD Maribor 1 - 0 Hapoel... by livefootball10

Sevilla je nakon gostujuće pobjede 2:1 protiv Basaksehira na svom terenu odigrala 2:2 i plasirala se u grupnu fazu Lige prvaka. Imala je turska momčad u samoj završnici susreta priliku pobijediti i proći dalje, no pokušaj iz slobodnog udarca završio je na stativi.

Odlična akcija turske momčadi iz 17. minute pretvorena je u pogodak. Junior Caicara je s desne strane ubacio na peterac gdje se našao Eljero Elia i doveo Basaksehir u vodstvo.

Postignuti pogodak turske momčadi bio je ujedno i jedini udarac u okvir gostiju koji su u posjedu vrlo dobro parirali Sevilli. Španjolski sastav pokušavao je doći do izjednačenja, no na odmor je ipak bio prisiljen otići sa zaostatkom.

Ipak, u 52. minuti dolazi do poravnanja. S desne strane je ubacio Jesus Navas, do lopte je na drugoj stativi došao Sergio Escudero i glavom zakucao za 1:1.

Do potpunog preokreta domaćin je stigao u 75. minuti, Nolito je lijepo prošao kroz gostujuću obranu i proigrao Ben Yeddera koji iz vrlo teške pozicije pronalazi put do mreže. Gostima su bila potrebna dva pogotka za prolazak, ali uspjeli su postići samo jedan. Strijelac je u 83. minuti bio Edin Višća, da bi u 90. minuti Emre Belozoglu pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Još je u prvoj utakmici kod kuće Napoli odradio odličan posao protiv Nice kada je slavio s 2:0. Talijanska momčad je i danas, kao i u spomenutom susretu, dominirala tijekom većeg dijela utakmice, slavila istim rezultatom i zasluženo prošla u grupnu fazu Lige prvaka.

Napoli je dominirao kroz cijelo prvo poluvrijeme koje je u konačnici završilo bez pogodaka. Međutim, već nakon tri minute igre u nastavku gosti su došli do vodstva. Jose Callejon odlično je iskoristio prizemni ubačaj Mareka Hamšika i neobranjivo pogodio rašlje francuske momčadi.

Pobjedu Napolija u 89. minuti je potvrdio Lorenzo Insigne, krasnim udarcem s ruba kaznenog prostora.


All Goals HD - Nice 0-2 Napoli 22.08.2017 by footballgoalshow

Liga prvaka, 4. pretkolo:
Maribor - Hapoel Beer Sheva 1:0 (1:2)
Nice - Napoli 0:2 (0:2)
Sevila - Istanbul Basaksehir 2:2 (2:1)

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Qarabağ1:0København
APOEL2:0Slavia Prag
Hoffenheim1:2Liverpool
Sporting0:0FCSB
Young Boys0:1CSKA Moskva
Basaksehir1:2Sevilla
Celtic5:0Astana
Hapoel Beer Sheva2:1Maribor
Napoli2:0Nice
Olympiakos2:1Rijeka
Astana4:3Celtic
Maribor1:0Hapoel Beer Sheva
Nice0:2Napoli
Rijeka0:1Olympiakos
Sevilla2:2Basaksehir
CSKA Moskva2:0Young Boys
København2:1Qarabağ
FCSB1:5Sporting
Liverpool4:2Hoffenheim
Slavia Prag0:0APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!