Tenis

Halep i Muguruza lakoćom do finala, Rumunjka nadomak broju jedan

Branimir Korać • nedjelja, 20.08.2017.
Halep i Muguruza lakoćom do finala, Rumunjka nadomak broju jedan
Foto: EPA

Simona Halep i Garbine Muguruza igrat će u finalu velikog turnira u Cincinnatiju. Halep je nadigrala Sloane Stephens dok je Muguruza bila bolja od Karoline Pliškove...

Karolina Pliškova ne tako davno zasjela je na broj jedan svjetske ljestvice, međutim vrlo brzo mogla bi biti skinuta s trona. Ako Simona Halep osvoji turnir u Cincinnatiju, Rumunjka će doći na vrh.

Pliškova je mogla obraniti jedinicu ulaskom u finale, međutim nije imala previše šanse protiv raspoložene Garbine Muguruze. Španjolka je potvrdila odličnu formu i ispustila je tek pet gemova.

Povijest nije bila na strani Muguruze uoči ovog dvoboja, nikada ranije nije igrala finale na američkom tlu, Pliškovu je svladala u prvom međusobnom dvoboju 2013. godine, ali od tada je nanizala šest uzastopnih poraza.

Međutim ovdje je priča bila drugačija, Muguruza je dominirala dvobojem i zasluženo ide u finale.

"Mislim da nisam igrala svoj najbolji tenis. Nisam imala energije, težak raspored i tri meča u 24 sata, ostavili su traga. Ona je igrala vrlo dobro, malo je griješila, nije mi pružala previše prilika, a sve je krenulo krivim smjerom već u prvom gemu meča", smatra Pliškova.

Simona Halep bila je još uvjerljivija, ona je trebala samo 50 minuta za eliminaciju Amerikanke Sloane Stephens koja je svladana uz tri izgubljena gema Halep.

Stephens u svakom slučaju može biti vrlo zadovoljna svojom formom, još uvijek je na putu povratka nakon teške ozljede i pokazuje da ima mjesta u svjetskom vrhu.

Cincinnati, polufinale:
Garbine Muguruza (Španjolska, 4) - Karolina Pliškova (Češka, 1) 6:3, 6:2
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Sloane Stephens (SAD) 6:2, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!