Nogomet

Kek: "Nedostajala su nam dva-tri igrača kako bi mogli parirati", Bradarić: "Nemamo se čega sramiti"

Petar Jenjić • utorak, 22.08.2017.
Kek: "Nedostajala su nam dva-tri igrača kako bi mogli parirati", Bradarić: "Nemamo se čega sramiti"
Foto: EPA

Matjaž Kek čestitao je svojim igračima na dobro odrađenoj utakmici, kao i Mariboru na ulasku u Ligu prvaka. Posebno se dotaknuo i rada vodstva kluba koji svoj posao dovođenja adekvatnih pojačanja ne radi kako treba. Svjestan je da je Europska liga realnost, ali i da će s trenutnim rosterom teško moći igrati onako kvalitetno kako priželjkuje...

Rijeka nije uspjela po prvi puta u povijest proći u Ligu prvaka, presudio im je Marko Marin polovicom prvog poluvremena. Vruć nakon utakmice bio je Matjaž Kek koji je čestitao svojim igračima na borbi, ali i kritizirao rad uprave koja nije dovela adekvatna pojačanja. Pohvalio je i rad Maribora koji se plasirao u najjače klupsko natjecanje.

"Nikada nije bio upitan naš karakter, napravili smo par grešaka i prije sezone, ali to su stvari za drugo vrijeme. S ovim igračima nas čeka još šest europskih utakmica što će biti nemoguće, no to je posao za nekog drugog. U Grčkoj smo imali sreće, danas smo bili dobri i kvalitetni, ali dobili smo gol iz greške. Realnost je da nas sada čeka Europska liga."

"Nedostajala su nam dva-tri igrača kako bi mogli parirati Grcima. Odigralo smo kvalitetno, posebno u drugom poluvremenu, ali šanse nismo iskoristili. To je ipak najvažnije protiv ovakvog protivnika. Ako želiš rezultat, trebaš imati sustav, a to se radi uoči početka sezone. Nije problem u novcu. Ako želiš među velikane, moraš se organizirati i pripremiti. Čestitao bih mom Mariboru na ulasku u Ligu prvaka. Sve se može, samo se treba dobro posložiti. Ovo je sada posao uprave, ne nas", zaključio je slovenski trener.

Zadovoljan prezentacijom i igrom svojih suigrača bio je i Filip Bradarić koji kaže kako se sada trebaju jako dobro spremiti za Europsku ligu.

"Nemamo se čega sramiti, odigrali smo pravu, mušku utakmicu. Pokazali smo da smo prava momčad i mislim da smo dobro predstavili hrvatski nogomet. Moramo biti ponosni. Sada idemo u Europsku ligi, nadam se da ćemo biti konkurentni. Glavu gore i idemo dalje."

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Qarabağ1:0København
APOEL2:0Slavia Prag
Hoffenheim1:2Liverpool
Sporting0:0FCSB
Young Boys0:1CSKA Moskva
Basaksehir1:2Sevilla
Celtic5:0Astana
Hapoel Beer Sheva2:1Maribor
Napoli2:0Nice
Olympiakos2:1Rijeka
Astana4:3Celtic
Maribor1:0Hapoel Beer Sheva
Nice0:2Napoli
Rijeka0:1Olympiakos
Sevilla2:2Basaksehir
CSKA Moskva2:0Young Boys
København2:1Qarabağ
FCSB1:5Sporting
Liverpool4:2Hoffenheim
Slavia Prag0:0APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor23.08.2017. u 11:46
    odavno mislim da se u Hrvatskoj nogomet igra isključivo zbog prodaje igrača, jer prodaju igrača žele svi i igrač i uprava i manager i roditelji igrača to je zarada svih navedenih,
    qvestor
  • interreg23.08.2017. u 09:02
    U HR je najveci uspjeh kluba prodaja igraca, kao da se samo zbog toga igra a ne zbog zelje za sportskim uspjehom.
    interreg
  • sportoz23.08.2017. u 00:31
    To su vjerojatno ona 2-3 koja su prodana za siću i koja bi nakon nastupa u LP vrijedila bar dvostruko više, plus svi oni milijunčići samo za plasman, TV prava i sl. Neprejebiva klupska politika, zaista... Keku svaka čast, unatoč takvoj politici doveo je klub na prag LP i samo jedna obrambena... [više na forumu]
    sportoz