Nogomet

VIDEO: Šitum strijelac i asistent, Lech slavio s igračem manje

Branimir Korać • nedjelja, 27.08.2017.
VIDEO: Šitum strijelac i asistent, Lech slavio s igračem manje
Foto: FaH

U sedmom kolu poljskog prvenstva Lech pod vodstvom Nenada Bjelice ugostio je Arku i visoko slavio 3:0. Dobru predstavu pružio je Mario Šitum koji je upisao pogodak i asistenciju...

Lech se vratio na vrh prvenstvene ljestvice domaćom pobjedom protiv Arke. Specijalisti za remije (četiri u šest kola) poraženi su na Miejskom u Poznanu s 3:0 iako je domaćin od 56. minute igrao s igračem manje.

Ovo je peto kolo u nizu kako Lech ne zna za poraz, jedini dosadašnji upisao je u Plocku kod Wisle koja je slavila s 1:0, a nakon toga Bjeličina momčad uglavnom bilježi pobjede.

Protiv Arke je povela u 20. minuti pogotkom Macieja Gajosa i s tih 1:0 otišla je na odmor. Gajos je mogao preuzeti ulogu tragičara jer je u 56. minuti zaradio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja na protivničkih 18 metara.

Ipak do kraja susreta obrana domaćina izdržala je, a prema naprijed pala su još dva pogotka. Prvo u 74. minuti Mario Šitum povratnom loptom na 16 metara pronalazi Macieja Matuszewskog koji podiže na 2:0, a onda Šitum u 83. minuti nakon kornera glavom zabija za konačnih 3:0.

Šitum je kod domaćina odradio cijelu utakmicu dok je kod gostiju Filip Jazvić igrao do 58. minute kada ga je zamijenio Rafal Siemaszko.

Poljsko prvenstvo, sedmo kolo:
Lech Poznan - Arka 3:0


Mario Situm Lech 3-0 Arka Gdynia 27.08.2017 by claytonashurst

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!