Košarka

Crnogorci potpuno razočarali, Španjolska im nanijela ružan poraz

Branimir Korać • petak, 01.09.2017.
Crnogorci potpuno razočarali, Španjolska im nanijela ružan poraz
Foto: EPA

Španjolska je visokom pobjedom protiv Crne Gore pokazala zašto je jedan od glavnih favorita za zlatno odličje, a s druge strane Crna Gora je očajnim nastupom stavila upitnik iznad svojih ambicija...

Nakon prvog nastupa na Europskom prvenstvu, Španjolci imaju dosta razloga za zadovoljstvo, a Crnogorci upravo suprotno, za zabrinutost. Iako je Španjolska ušla u susret kao priličan favorit, malo tko je mogao vjerovati da će baš ovako visoko i lako slaviti s 99:60. I dok je Španjolska bila razigrana i kvalitetna, Crna Gora imala je velikih problema u organizaciji napada te u branjenju španjolskih napada.

Kako je rezultatski sve bilo vrlo brzo poznato, oba izbornika barem su iskoristili priliku pružiti šansu svim igračima te smanjiti minutažu onima od kojih se očekuje da budu nositelji igre.

Crna Gora solidno je krenula u susret i nakon tri i pol minute igre imala je vodstvo 8:5. No to su bili posljednji ubačaji iz igre za Crnu Goru sve do posljednje minute prvog dijela kada je Todorović smanjio na 24:14.

U nastavku susreta ništa se nije promijenilo, Španjolska je nastavila u visokom ritmu, punila je koš Crnogoraca lakoćom i nije posustajala. Prednost je iz minute u minutu sve više rasla i bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će Crnogorci na kraju biti poraženi.

Svi Španjolci upisali su se među strijelce, Willy Hernangomez ubacio je 18 poena uz devet skokova, Juancho Hernangomez dodao je 13 poena i pet skokova. Kod Crne Gore Nikola Vučević ubacio je 16 poena uz pet skokova, a Nikola Pavličević dodao je 13 poena.

Europsko prvenstvo, skupina C:
Španjolska - Crna Gora 99:60.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!