Košarka

Litavci odličnom trećom četvrtinom slomili otpor Izraela

Petar Jenjić • subota, 02.09.2017.
Litavci odličnom trećom četvrtinom slomili otpor Izraela
Foto: EPA

Košarkaši Litve svladali su Izrael u drugoj utakmici na Eurobasketu. Nakon poraza od Gruzije danas su bili bolji od domaćina rezultatom 88:73, prije svega zahvaljujući odlično odigranom trećom dionicom u kojoj su postigli 33 poena...

33 poena Litavaca u trećoj četvrtini presudila su Izraelcima koji se nakon dva kola nalaze u jako teškoj situaciji. Domaćin se jako dobro držao prvo poluvrijeme, no kada je krenuo napad Litve nisu mogli uzvratiti. Branitelji srebrene medalje su nakon poraza od Gruzije bili svjesni kako večeras moraju slaviti i ponovno su pokazali da mogu biti odlični kada je to najpotrebnije.

U prvom međusobnom dvoboju na velikim natjecanjima nakon 2003. godine slavili su rezultatom 88:73 i došli na omjer 1-1 uoči susreta s Italijom u trećem kolu. Izraelce očekuje utakmice s neporaženom Njemačkom.

Domaćin je dobro krenuo u susret i koristio slabiji šuterski ulazak svojih protivnika u prvu četvrtinu. Imali su četiri poena prednosti nakon prvih deset minuta igre (23:19).

Nastavak susreta ponudio je puno bolju igru finalista s prošlog Eurobasketa koji su potpuno dominirali u skoku i serijom 13:2 preuzeli inicijativu pred ispunjenom dvoranom u Tel Avivu. Ipak, predvođeni Richardom Howellom domaćini se nisu predavali i u egalu su dočekali odlazak na odmor.

Nakon 0/6 za tricu u prvom poluvremenu, Litavcima se u nastavku potpuno otvorilo. Ubacili su tri dalekometna šuta i stigli na dvoznamenkastu razliku. Postigli su ukupno čak 33 koša u trećoj četvrtini, na što Izraelci nisu imali nikakvog odgovora te su se našli u visokom zaostatku i vrlo teškoj situaciji uoči posljednje četvrtine.

Iako su pokušavali spustiti zaostatak i doći bliže Litvi, Izraelci su se morali pomiriti s porazom i u drugoj utakmici te ih sada očekuju tri utakmice koje moraju pobijediti.

Edgaras Ulanovas s 18 poena (6/9 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 3/3) predvodio je Litvu do pobjede, dok su po 16 koševa ubacili Arturas Gudaitis (4/4 za dva, slobodna bacanja 8/11) i Mindaugas Kuzminskas

Izraelce je predvodio Richard Howell s 20 koševa (9/13 za dva, slobodna bacanja 2/3).

Eurobasket, 2. kolo, skupina B:
Izrael - Litva 73:88 (23:19, 14:19, 14:33, 22:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!