Nogomet

Osijek i Dinamo kao favoriti na gostovanjima u Koprivnici i Zaprešiću

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 16.09.2017.
Osijek i Dinamo kao favoriti na gostovanjima u Koprivnici i Zaprešiću
Foto: FaH

Deveto kolo HT Prve lige donosi još dva dvoboja, a u njima Slaven Belupo dočekuje Osijek dok Inter u Zaprešiću igra protiv lidera Dinama...

Slaven Belupo ove sezone igra na mahove. Poraz u Rijeci pa tri uzastopne pobjede i onda četiri utakmice bez pobjede uz tri poraza. U Koprivnici se nadaju kako bi mogli prekinuti tu negativno seriju iako posao neće biti nimalo jednostavan. Na Gradski stadion dolazi Osijek, klub koji ima visoke ambicije i ove sezone.

"Svjesni smo snage našeg subotnjeg suparnika koji je u posljednjih godinu dana napravio vrlo uspješni pomak i sigurno nas očekuje jako teška utakmica. Osječani imaju kvalitetan sastav u kojem se nalazi nekoliko odličnih i provjerenih imena i zato moramo biti na najvišoj razini, ako želimo do pozitivnog rezultata", istaknuo je trener Slavena Željko Kopić.

Kopić niti u ovom susretu neće moći računati na Mirka Ivanovskog koji je izgubljen na duže vrijeme zbog ozljede trbušnog zida, a u konkurenciji također zbog ozljeda nisu niti Šarlija i Jovičić. Dobra je vijest da su Bouadla, Trebotić i Goda potpuno oporavljeni i spremni.

Osječani su u prošlom kolu svladali Hajduk pogotkom Erosa Grezde u sudačkoj nadoknadi, a tu pobjedu žele potvrditi na gostovanju u Koprivnici. Očekuje ih neugodan posao, Slaven Belupo je stabilna i kvalitetna momčad koja će učiniti sve da se izvuče iz rezultatske krize u koju je ušla u posljednje vrijeme.

"Čeka nas zahtjevna zadaća, kao i svaka druga u HNL-u. Liga je prilično izjednačena, ponekad nijanse odlučuju, tako da moramo biti spremni na sve što nas očekuje. Koprivnica je dugi niz godina bilo izrazito neugodno gostovanje za momčad Osijeka, sigurno je da nam neće biti lako ni u subotu, ali se nadam da ćemo biti u izdanju kakvo Osijek zaslužuje", kaže Zoran Zekić.

Zekić ima problema posebno na desnom boku gdje ne može računati na Šoršu i Matasa pa će tu rupu krpati najvjerojatnije Alen Grgić. Za nastup je otpao i Šimunac, a manjih problema imaju Ejupi, Barać i Barišić, no oni su bliže nastupu.

Nakon startne pobjede protiv Cibalije u prvom kolu prvenstva, Inter je još samo jednom slavio dok je upisao četiri poraza. Momčad Samira Toplaka slavila je još samo protiv Rudeša te uz njega i Cibaliju ima najlošiju obranu lige s 15 primljenih golova. Ako nešto misle napraviti protiv Dinama, Interovi igrači morat će značajno smanjiti broj pogrešaka kojih je bilo previše.

"Na puno toga smo radili, nedopustivo je primati takve golove uz takve pogreške na ovoj razini natjecanja. Bilo bi pogubno još jednom doživjeti težak poraz. Priče kako Dinamo ne igra dobro i ne izgleda uvjerljivo, uopće me ne zanimaju. Volio bih i ja da mi netko pokaže kako bilježiti stalno pobjede i biti na vrhu, a ne igrati dobro", kaže trener Zaprešićana.

U ovom dvoboju Toplak i dalje ne može računati na Ivana Blaževića i Marina Zulima dok su ostali u konkurenciji za nastup. Proteklih tjedana dana Toplak je radio na podizanju i uigravanju novih igrača s kojima bi trebao dobiti veću širinu u odnosu na dosadašnje utakmice.

Lider prvenstva gostuje u Zaprešiću gdje će pokušati nastaviti pobjednički niz i tako pokazati da na momčad nisu previše utjecali događaji od ovog tjedna. Nakon ispadanja iz Europe, općenito loše atmosfere, ovog tjedna Dinamo je imao i blokiran račun zbog odugovlačenja isplate duga Draženu Ladiću. Mario Cvitanović nije se zamarao tom temom već ga je više brinuo travnjak u Zaprešiću.

"Malo me brine, s obzirom na vremenske prilike zadnjih par dana. Pada dosta kiše, i kod nas je isto teže raditi i teži je protok lopte. Ne može se brzo igrati, ali nadam se da će teren biti dobar. U svakom slučaju, uvjeti će biti isti za obje momčadi. Mi težimo pas igri, naravno da je to hendikep ako nećemo moći odrađivati sve kako želimo. Trebamo se prilagoditi uvjetima kakvi će biti i ići po pobjedu."

Po pobjedu Modri idu bez Ante Ćorića i Alexandrua Matela koji imaju problema s ozljedama. Ostali su svi u kombinacijama za nastup i ostaje za vidjeti s kojim će se snagama suprotstaviti Interu. Idući tjedan je na rasporedu kup, a oni koji ne dobiju priliku u Zaprešiću, imat će rastrčavanje u Imbriovcu.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!