Košarka

VIDEO: Krenuli i Žižić i Bogdanović, Šarić odmarao u porazu Philadelphije

Branimir Korać • četvrtak, 05.10.2017.
VIDEO: Krenuli i Žižić i Bogdanović, Šarić odmarao u porazu Philadelphije
Foto: EPA

Prve predsezonske nastupe upisali su Bojan Bogdanović i Ante Žižić dok je Dario Šarić dobio odmor u prvom izlasku na teren Philadelphije...

Ante Žižić odigrao je prvu utakmicu u dresu Cleveland Cavaliersa i to sasvim solidno. Sa šest skokova za 12 minuta bio je prvi skakač Cavsa, tome je dodao četiri poena (2/4), asistenciju i blokadu.

Cavsi su poraženi od Atlante 109:93 igrajući bez LeBrona Jamesa i Isaiaha Thomasa, no dok su na parketu bili starteri, Cleveland je imao kontrolu nad susretom i bio u vodstvu. Rezervisti Hawksa puno bolje su reagirali i napravili preokret protiv Žižića i društva.

Dennis Schroder s 18 poena bio je prvo ime Hawksa, a Kay Felder s 13 poena bo je najefikasniji kod Cavaliersa.

Memphis je visoko svladao 76erse sa 110:89, a Dario Šarić nije nastupio u ovom susretu. Hrvatski reprezentativac dobio je odmor u susretu u kojem je u prvom planu bio debi Markellea Fultza i Bena Simmonsa.

Fultz nije briljirao u prvom nastupu iako na drugoj strani nije bilo Mikea Conleyja kao prave reference onog što ga čeka u NBA ligi, Fultz je susret završio sa šutom 2/13 i tri asistencije. Simmons je također imao problema sa šutom šutiravši 2/8, ali tome je dodao sedam skokova i devet asistencija.

S po 13 poena najefikasniji kod Philadelphije bili su Robert Covington i Jahlil Okafor, a na drugoj strani Brandan Wright ubacio je 16 poena i uhvatio osam skokova.

Krenuo je i Bojan Bogdanović s Pacersima i odmah upisao visoku pobjedu protiv Milwaukee Bucksa. Bucksima nije igrao Giannis Antetokounmpo, nije bilo niti Jabarija Parkera i Pacersi su ih pregazili sa 104:86.

Posebno dobro Pacersi su izgledali kada su na parketu bili starteri, a među njima i Bogdanović koji nije šuterski briljirao, ali s njim na parketu Indiana je napravila plus 22. Za 20 minuta ubacio je pet poena (1/2 za dva, 1/5 za tri) te je tome dodao po dva poena i asistencije.

Pobjednika su predvodili Myles Turner sa 17 poena i devet skokova te Lance Stephenson sa 17 poena, šest skokova i šest asistencija. S 15 poena, sedam skokova i pet asistencija Buckse je predvodio Gary Payton.

Los Angeles Lakersi upisali su još jedan poraz i to ponovno od Denver Nuggetsa. Ovaj put Nuggetsi su bili još uvjerljiviji i odnijeli glatku pobjedu 122:104.

Ball, Ingram, Bogut i Lopez propustili su ovaj susret, a iako nije bilo niti Boguta, niti Lopeza, Ivica Zubac igrao je tek 13 minuta i za to vrijeme ubacio pet poena (2/2) i uhvatio dva skoka.

Lakersi su tijekom susreta zaostajali i gotovo 30 razlike, konstantno su bili u dvoznamenkastom minusu, a ponovno ih je predvodio Kyle Kuzma, ovaj put s 21 poenom. Kod Nuggetsa Kenneth Faried ubacio je 25 poena uz sedam skokova.

NBA pripremne:
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 93:109
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 106:108
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 89:110
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 86:104
Dallas Mavericks - Chicago Bulls 118:71
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 104:122
Utah Jazz - Maccabi Haifa 117:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!