Rukomet

Dubrava napravila čudo protiv Mađara, Nexe rutinski prošao dalje

Branimir Korać • nedjelja, 15.10.2017.
Dubrava napravila čudo protiv Mađara, Nexe rutinski prošao dalje

Hrvatska će imati dva predstavnika u posljednjem krugu kvalifikacija EHF kupa. Nexe je očekivano rutinski dovršio posao protiv estonske Polve dok je Dubrava napravila pravo čudo protiv mađarskoj Csurgoija nadoknadivši devet golova zaostatka...

Oba hrvatska predstavnika u EHF kupu prolaze u posljednju rundu kvalifikacija. Za Nexe se to i očekivalo nakon pobjede u prvom susretu u Estoniji, ali Dubrava je priča dana pobjedom čak 36:26 u uzvratu čime je nadoknadila zaostatak od devet golova.

Nakon poraza u Mađarskoj 34:25 Zagrepčani su već bili praktički otpisani, malo tko mogao je vjerovati da će nadoknaditi taj ogroman zaostatak, ali u uzvratu su odigrali sjajnu utakmicu i napravili veliki preokret.

Na odmoru je Dubrava imala samo dva gola prednosti, ali već odlično otvaranje drugog dijela nagovijestilo je iznenađenje. Uspjeli su Zagrepčani doći do visoke prednosti, u finišu susreta Mađari su smanjili na 35:26 i taj rezultat vodio bi ih dalje zbog većeg broja golova u gostima, ali Dubrava je realizirala zadnji napad za veliko slavlje.

Sjajnog domaćina predvodili su Marin Buneta, Karlo Godec i Kristijan Radoš s po šest golova dok je Davor Maričić dodao pet.

U redovima Csurgoija po pet golova postigli su Klemen Cehte, Egon Hanusz i Marko Vasić.

Nexe je imao lakši posao protiv Estonaca, a već u Estoniji izborio je pobjedu od dva gola razlike te je tako potvrdio status favorita. U Našicama samo je dodatno povećao prednost i uvjerljivim slavljem 32:21 prošao dalje.

I ovdje je na poluvremenu bilo tijesno, samo 12:12, no nastavak susreta donio je puno bolji nastup Našičana koji su potpuno nadigrali Polvu i glatko slavili.

Marin Šipić i Vedran Zrnić postigli su po pet golova, a kod Estonaca Roman Aizatulov zabio je šest.

FOTO - Josip Ledinšćak, SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!