Tenis

Roger Federer zaustavio veliki Nadalov niz i potvrdio dominaciju u 2017. godini

Dario Dodić • nedjelja, 15.10.2017.
Roger Federer zaustavio veliki Nadalov niz i potvrdio dominaciju u 2017. godini
Foto: EPA

Švicarac Roger Federer pobjednik je Mastersa u Šangaju. U finalu je lakše od očekivanog nakon nešto više od sat vremena svladao Rafu Nadala i dohvatio 94. titulu karijere...

Trljali su zadovoljno ruke organizatori Mastersa u Šangaju kada su do finala dogurala dva najveća tenisača današnjice. Četvrti clasico ove godine, četvrti ogled velikana Rogera Federera i Rafe Nadala i lakše od očekivanog - četvrta ovogodišnja pobjeda Švicarca.

Sat i desetak minuta trajao je sudar titana jer Federer je odigrao vrhunski tenis, na koji Nadal danas nije imao odgovor. Prvi igrač svijeta poražen je od strane drugog u dva seta, Švicarac je sa 6:4 i 6:3 osvojio 94. titulu karijere i prekinuo veliki Španjolčev niz od 17 pobjeda na Touru.

Nadal je već u dvoboju s Čilićem pokazao da se u Šangaju može protiv njega, a Federer je to zorno i dočarao. Odigrao je Švicarac gotovo savršen meč, a brza podloga u Kini pokazala se njegovim najvećim oružjem.

Impresivno zvuči podatak da Federer Nadalu nije dozvolio niti jednu break-šansu. Osvojio je 83 posto poena na prvom servisu, 79 na drugom, Nadal danas nije imao šanse.

Prednost u prvom setu Federer je osigurao već u prvom gemu iskoristivši treću break-priliku. Nije ni blizu povratku došao Španjolac i trenutno prvi igrač svijeta, sa 6:4 set odlazi na stranu Švicarca.

U drugom setu još lakši posao za Federera, uzima dvaput servis Nadalu i sa 6:3 potvrđuje dominaciju nad Nadalom ove godine.

Masters Šangaj, finale:
Roger Federer (ŠVI, 2) - Rafa Nadal (ŠPA, 1) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!