Košarka

Favoriti upisali glatke pobjede, CSKA najuvjerljiviji protiv Minska

Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2017.
Favoriti upisali glatke pobjede, CSKA najuvjerljiviji protiv Minska

Odigrane su četiri utakmice u regionalnoj VTB ligi u kojima nije bilo prevelike napetosti jer su favoriti opravdali očekivanja i upisali visoke pobjede. Posebno se to odnosi na CSKA koji je svladao Tsmoki Minsk i Uniks Kazan koji je bio bolji od Kaleva...

U svom trećem nastupu u VTB ligi ove sezone Zenit je upisao drugu pobjedu, danas je na domaćem terenu svladao Astanu rezultatom 84:73. Sam susret nije ponudio preveliku dramu jer je domaćin kontrolirao cijelu utakmicu i nijednom se nije našao u zaostatku. Već je krajem prvog poluvremena došao do 20 koševa viška (45:25), a gosti su do kraja dvoboja uspjeli tek malo ublažiti poraz.

Zenit su do pobjede predvodili Demonte Harper s 21 košem i pet skokova te Kyle Kuric s 18 poena. Najbolji je kod Astane bio Justin Carter s 27 koševa i devet skokova.

Na svoj susret prvog kola u novoj sezoni Nižnji Novogorod čekao je sve do danas kada je na domaćem terenu pobijedio VEF Rigu sa 80:64. Gosti su se držali u egalu tijekom prvog dijela, ali domaćin u drugom poluvremenu, koje dobiva rezultatom 46:28, pokazuje kako je kudikamo kvalitetnija momčad.

Stevan Jelovac sa 16 koševa i osam skokova predvodio je Nižnji do pobjede, dok je Ilia Popov dodao 14 poena. Najučinkovitiji kod gostiju bio je Mareks Mejeris s 15 koševa i pet skokova.

Moskovski CSKA lako se obračunao s Tsmoki Minskom koji nije bio pretežak protivnik za euroligašku momčad koja je slavila sa 90:54. Gosti su se držali u egalu samo u prvoj četvrtini koju su dobili s 22:20, ali CSKA se vrlo brzo probudio, ubacio u brzinu više i lako riješio susret u svoju korist.

Kyle Hines s 15 koševa i Andrej Voroncevič s 14 poena i sedam skokova bili su najbolji u redovima pobjednika. Jedini dvoznamenkast kod gostiju bio je Mikita Meščarakou s 11 koševa i šest skokova.

Favoriti su se u današnjim utakmicama pretplatili na visoke pobjede pa tako i Uniks. Momčad iz Kazana na domaćem je parketu rezultatom 104:78 svladala BC Kalev/Cramo i tako ostala na stopostotnom učinku. Izrazito napadački raspoloženi domaćin šutirao je 67% iz igre (26/39), ne ostavljajući previše prostora protivniku. Gosti su se držali do početka treće dionice kada Uniks odlazi na +20 (76:56) i prelama susret u svoju korist.

Najučinkovitiji u redovima pobjednika bio je Melvin Ejim s 19 poena, dok je Stephane Lasme dodao 15 koševa i šest skokova. Goste je predvodio Bojan Subotić sa 17 koševa.

FOTO: Ira Somova (VTB liga)

VTB liga:
Zenit St. Peterburg - Astana 84:73
Nižnji Novgorod - VEF Riga 80:64
CSKA - Tsmoki Minsk 90:54
Uniks Kazan - BC Kalev/Cramo 104:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!