Košarka

Bez iznenađenja u grčkom prvenstvu, Panathinaikos i Olympiakos upisali pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2017.
Bez iznenađenja u grčkom prvenstvu, Panathinaikos i Olympiakos upisali pobjede
Foto: EPA

Dvije najbolje momčadi grčkog prvenstva bez većih problema zaključile su svoje susrete drugog kola. Olympiakos je slavio na gostovanju kod Kymisa 85:56, dok je Panathinaikos kod kuće bio bolji od PAOK-a, završilo je rezultatom 89:74...

Drugo kolo donijelo je Olympiakosu je donijelo i prvu pobjedu. Nakon poraza u derbiju od Panathinaikosa slavili su u glatko u gostima kod Kymisa rezultatom 85:56. Gosti su već na poluvremenu imali okruglih 20 koševa prednosti i do kraja utakmice samo je bilo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Do pobjede ga je predvodio Hollis Thompson s 18 poena, dok je Nikola Milutinov dodao 12 koševa. Najučinkovitiji je kod domaćina bio Jamari Traylor s 12 koševa.

Nešto teži posao imao je Panathinaikos koji je na domaćem parketu odigrao utakmicu drugog kola protiv PAOK-a, aktualni prvaci slavili su rezultatom 89:74. Gosti su se jako dobro držali u prvom poluvremenu koje su zaključili s četiri koša zaostatka (43:39), međutim, nastavak je ponudio drugačiju igru. Panathinaikos je treću dionicu dobio s 29:11 i bez prevelike drame odigrao završnih deset minuta.

Marcus Denmon sa 17 poena predvodio je Panathinaikos do pobjede, a vrijedi izdvojiti i Nicka Calathesa koji je dodao 11 koševa i 12 asistencija. Najbolji je kod PAOK-a bio Kevin Dillard s 22 ubačaja.

Grčka liga, 2. kolo:
G.S. Kymis - Olympiakos 56:85
Panathinaikos - PAOK 89:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!