Košarka

VIDEO: Novi poraz za Cavse i Warriorse, Bojan Bogdanović vrlo dobar u slavlju Pacersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.10.2017.
VIDEO: Novi poraz za Cavse i Warriorse, Bojan Bogdanović vrlo dobar u slavlju Pacersa
Foto: EPA

Golden State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi upisali su nove poraze i ulazak u sezonu nije baš onakav kakav su očekivali. Poraženi su i Spursi i to u dobroj mjeri zahvaljujući i Bojanu Bogdanoviću...

Vrlo zanimljiva utakmica u Indianapolisu gdje su Pacersi izvukli pobjedu protiv Spursa 97:94. U neizvjesnom dvoboju Indiana je pobjedu izborila na samom kraju kada je napravila seriju 5:0 i prvo tricom Oladipa, a zatim i slobodnim bacanjima Coryja Josepha.

Većim dijelom susreta Pacersi su bili u vodstvu, no San Antonio je dobrim ulaskom u posljednju dionicu napravio preokret, krenuo je serijom 18:5 i činilo se da će odnijeti pobjedu, ali domaćin se nije predao i na kraju je ipak stigao do rijetke pobjede protiv ovog protivnika.

"Možda je taj šut za tricu bio predalek, ali imao sam dobar osjećaj. Nije mi prva misao bila ići na šut s te udaljenosti, ali slijedio sam osjećaj. Volim šuteve na kraju utakmice, to je nešto o čemu sanjate", rekao je Oladipo.

Još jednu utakmicu propustio je Myles Turner, no i bez njega Indiana dolazi do pobjede. Oladipo je ubacio 23 poena uz pet asistencija, Domantas Sabonis 22 poena uz 12 skokova, a vrlo dobar bio je i Bojan Bogdanović koji je za 33 minute dodao 15 poena (2/5 za dva, 3/5 za tri), osam skokova i dvije asistencije.

Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubacio je 26 poena uz osam skokova, a Pau Gasol 17 poena uz sedam skokova te po pet asistencija i blokada.

Cleveland Cavaliersi upisali su četvrti poraz u pet utakmica, a novi su im nanijeli New York Knicksi koji su u Clevelandu slavili s visokih 114:95. Cavsi ne izgledaju dobro na početku sezone, na omjeru su 3-4, no još uvijek nema razloga za paniku, prerano je, ali moraju početi pobjeđivati.

Kada se nižu porazi i onda te još Knicksi na tvom parketu ovako nadigraju, onda je vrijeme za buđenje. Nisu odigrali dobro, još jednom je obrana bila skromna i to je jedan od glavnih razloga poraza.

"Mogli smo se uvesti u probleme protiv ovako snažne momčadi, ali uspjeli smo ubaciti neke teške šuteve i izvući se", istaknuo je Jeff Hornacek.

Knickse su predvodili Tim Hardaway s 34 poena i osam asistencija, Kristaps Porzingis s 32 poena i 12 skokova, Enes Kanter s 18 poena i 12 skokova te Courtney Lee s 15 poena i deset skokova. Kod Cavsa Kevin Love bio je na 22 poena i 11 skokova, a LeBron James na 16 poena, deset skokova i sedam asistencija.

Milwaukee Bucksi bez većih problema prošli su gostovanje u Atlanti gdje su svladali Hawkse sa 117:106. Moglo je biti i uvjerljivije, imali su Bucksi višu prednost, no u završnici je domaćin uspio smanjiti zaostatak.

Giannis Antetokounmpo ubacio je 33 poena uz 11 skokova i pet asistencija, a Khris Middleton dodao je 27 poena, devet asistencija i sedam skokova. Kod poraženih Dennis Schroder bio je na 21 poenu i osam asistencija, a Taurean Prince dodao je 17 poena i pet skokova.

Vrlo uvjerljivi bili su i Wizardsi u gostima kod Kingsa gdje su slavili sa 110:83. Već nakon prve četvrtine Wizardsi su imali 20 poena viška, na poluvremenu i više od 30 te su rutinski priveli susret kraju.

John Wall ubacio je 19 poena uz devet asistencija, a Otto Porter 16 poena uz šest skokova. Kod poraženih Bogdan Bogdanović bio je na 15 poena, Frank Mason dodao je 11, a Kosta Koufos uhvatio je deset skokova.

Charlotte Hornetsi bili su bolji od Orlando Magica 120:113. Odigrali su dobru utakmicu i na kraju odnijeli pobjedu sa sedam poena prednosti. U dresu Magica 12 minuta na parketu je proveo Mario Hezonja koji je ubacio dva poena (1/2 za dva, 0/2 za tri), uhvatio tri skoka i podijelio dvije asistencije.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bili su Kemba Walker s 34 poena, deset asistencija i pet skokova, Dwight Howard s 22 poena i deset skokova, Jeremy Lamb s 20 poena, sedam asistencija i šest skokova te Marvin Williams s 13 poena i 11 skokova. Kod poraženih Evan Fournier ubacio je 23 poena i podijelio pet asistencija, a Jonathon Simmons ubacio je 27 poena.

Detroit Pistonsi nastavljaju sa sjajnim igrama. Nakon što su svladali Los Angeles Clipperse i nanijeli im prvi poraz ove sezone, slavili su i u gostima kod Golden State Warriorsa koji nisu najidealnije otvorili sezoni i imaju već tri poraza.

U drugom poluvremenu gosti su bili bolji, posebno u posljednjoj četvrtini kada obrana Warriorsa nije najbolje odradila svoj dio posla i Pistonsi su još jednom slavili.

Kod Pistonsa 23 poena ubacio je Avery Bradley, Reggie Jackson dodao je 22 poena uz pet asistencija. Kod poraženih Klay Thompson ubacio je 29 poena, Kevin Durant 28, a Stephen Curry 27 poena.

NBA:
Indiana Pacers - San Antonio Spurs 97:94
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 95:114
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 106:117
Sacramento Kings - Washington Wizards 83:110
Charlotte Hornets - Orlando Magic 120:113
Golden State Warriors - Detroit Pistons 107:115
Brooklyn Nets - Denver Nuggets 111:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!