Košarka

AEK nakon 16 godina prošao u finale Kupa, Olympiakos bolji od Arisa

Petar Jenjić • nedjelja, 05.11.2017.
AEK nakon 16 godina prošao u finale Kupa, Olympiakos bolji od Arisa
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni susretu Grčkog košarkaškog kupa. AEK je po prvi puta nakon sezone 2000./01. uspio ući u finale svladavši Panathinaikos rezultatom 73:69. Nakon četiri godine u finale je prošao i Olympiakos koji je svladao Aris 56:49...

Po prvi puta još od sezone 2000./01. košarkaši AEK-a uspjeli su ući u finale nacionalnog kupa. U današnjem su polufinalnom dvoboju bili bolji od Panathinaikosa rezultatom 73:69.

Kao što se i moglo očekivati utakmica je bila vrlo napeta i kao takva je ušla u posljednje minute gdje je AEK čuvao prednost. U samoj završnici K.C. Rivers tricom je smanjio na poen zaostatka (69:68), no na drugoj strani uzvratio je Mike Green i vratio na tri koša prednosti. Iako je Panathinaikos imao priliku za produžetak, nije uspio niti uputiti šut prema košu jer je izgubio loptu, a pobjedu AEK-a potvrdio je Dušan Šakota.

Manny Harris s 20 poena predvodio je pobjedničku momčad, dok je Mike Green dodao 17 koševa i pet asistencija. Najbolji je kod Panathinaikosa bio Nikos Pappas s 14 koševa, Matt Lojeski je dodao 11 poena.

Drugo polufinale donijelo je pobjedu Olympiakosa koji je u utakmici na mali broj koševa slavio protiv Arisa 56:49 i prošao u finale po prvi puta nakon četiri godine. Susret je bio prilično izjednačen, a u 32. minuti Aris je poravnao rezultat na 37:37. Ipak, Olympiakos uskoro radi seriju 9:0 i tako prelama susret u svoju korist.

Olympiakos su do pobjede s po 11 poena predvodili Janis Strelnieks i Nikola Milutinov (11 skokova). Najbolji je kod Arisa bio Kwame Vaughn s 15 koševa.

Grčki kup, polufinale:
AEK - Panathinaikos 73:69
Aris - Olympiakos 49:56

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!