Košarka

VIDEO: Parma Perm blizu iznenađenja kod CSKA, Lokomotiv Kuban do treće pobjede u nizu

Petar Jenjić • nedjelja, 12.11.2017.
VIDEO: Parma Perm blizu iznenađenja kod CSKA, Lokomotiv Kuban do treće pobjede u nizu
Foto: EPA

Odigrane su četiri utakmice u regionalnoj VTB ligi, a na rubu iznenađenja ostala je Parma Perm koja se s gostovanja kod CSKA ipak vratila poražena, dok je treću uzastopnu pobjedu upisao Lokomotiv Kuban protiv VEF Rige...

Treću uzastopnu pobjedu upisao je Lokomotiv Kuban na domaćem parketu, slavljem protiv VEF Rige rezultatom 83:70. Ruska momčad nijednom tijekom susreta nije zaostajala, a raznovrstan napad donosio je domaćinu puno više opcija. Uoči posljednjih deset minuta imao je deset koševa viška i do kraja susreta je bez većih problema održavala. Četvrta je ovo ukupna pobjeda Kubana, dok je Riga pala na omjer 1-5.

"Iako smo vodili cijelu utakmicu i imali inicijativu, nisam potpuno zadovoljan. Nismo bili potpuno fokusirani i danas smo imali malo sreće jer protivnik nije odigrao tako dobru utakmicu. Moramo igrati bolje i učiti na vlastitim greškama, bolje momčadi će kazniti ovakav stav", rekao je nakon utakmice trener Lokomotiva Saša Obradović.

Do pobjede ga je predvodio Dmitri Hvostov s 19 koševa, dok je Joe Ragland dodao 17 poena. Najbolji je kod gostiju bio Mareks Mejeris s 22 poena i devet skokova.

Parma Perm bila je na rubu iznenađenja u Moskvi kod CSKA, ali je glavni grad Rusije ipak napustila porazom 101:94. Sedmom pobjedom u sezoni tako je momčad Dimitrisa Itoudisa ostala na stopostotnom učinku, a Parma je na pretposljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom.

Gosti su otvorili susret vodstvom 9:0 i nijednom tijekom prvog poluvremena nisu bili u zaostatku. Početkom nastavka Frank Gaines povezao je pet poena za 13 koševa viška Perma (66:53), no CSKA uzvraća s devet uzastopnih poena i ubrzo prelazi u vodstvo. Početkom posljednje dionice domaćin se ponovno našao u zaostatku, ali se ukazao Nando De Colo i s devet koševa i asistencijom za tricu Coryja Higginsa prelomio je susret u korist CSKA.

"Čestitam mojim igračima na pobjedi, bila nam je ovo treća utakmica u tjednu i nismo bili pravi, posebno u obrani. Protivnik je pogađao sve što je trebao pogoditi, igrao jako dobro u napadu i imao momentum. U drugom poluvremenu ograničili smo ih na manje koševa. Iako je bila teška utakmica, pokušao sam što više raspodijeliti minutažu jer je i sljedeći tjedan jako gust. Nadam se da će Parma nastaviti s ovakvom igrom jer ima jako dobre predispozicije", kazao je nakon susreta Itoudis.

Junak CSKA bio je spomenuti Nando De Colo koji je susret zaključio s 34 poena, a Cory Higgins je dodao 18 koševa. Goste je predvodio Frank Gaines s 18 koševa.

VTB liga:
Lokomotiv Kuban - VEF Riga 83:70
Nižnji Novgorod - Tsmoki Minsk 82:91 (Stevan Jelovac 22p, 8sk / Christopher Czerapowicz 24p, 6sk)
BC Kalev/Cramo - Astana 83:73 (Isaiah Briscoe 20p, 6as / Justin Carter 21p, 6sk)
CSKA Moskva - Parma Perm 101:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!