Nogomet

Prekinuta desetogodišnja vladavina Zlatana Ibrahimovića, Andreas Granqvist najbolji u 2017.

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.11.2017.
Prekinuta desetogodišnja vladavina Zlatana Ibrahimovića, Andreas Granqvist najbolji u 2017.
Foto: EPA

Deset godina zaredom Zlatan Ibrahimović odnosio je titulu najboljeg igrača Švedske, a ozljeda ga je zaustavila da nastavi taj niz i 11. put stigne do trofeja...

Nedodirljiv je bio Zlatan Ibrahimović od 2007. godine kada je prvi put proglašen najboljim igračem Švedske. Deset uzastopnih titula najboljeg stavila ga je na tron i najboljeg švedskog igrača svih vremena, a njegovu dominaciju u gosišnjim izborima prekinuo je ove godine Andreas Granqvist.

Granqvist je naslijedio Ibrahimovića u reprezentaciji kao kapetan, a branič Krasnodara predvodio je reprezentaciju u dvobojima s Italijom gdje je švedska obrana bila na vrlo visokoj razini i pomogla je u prolazu na Svjetsko prvenstvo.

Ibrahimović se tek vraća na travnjak nakon ozbiljne ozljede koljena koja ga je u velikoj mjeri zaustavila u pohodu na 11. titulu, a nije ostao bez nagrade. Naime napadač Manchester Uniteda izabran je za najboljeg švedskog napadača.

Za najbolju igračicu proglašena je Kosovare Asllani koja nosi dres Linkopinga, a dosad je nastupala i za Manchester City i PSG.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!