Nogomet

VIDEO: Griezmann škaricama ostavio Atletico na životu, Barca kod Juventusa potvrdila prvo mjesto

Dario Dodić • srijeda, 22.11.2017.
VIDEO: Griezmann škaricama ostavio Atletico na životu, Barca kod Juventusa potvrdila prvo mjesto
Foto: EPA

U skupinama C i D Lige prvaka još je nepoznanica uoči posljednjeg kola. Barcelona je u gostima kod Juventusa potvrdila prvo mjesto u skupini D, dok je Atletico pobjedom protiv Rome zadržao nade u prolaz skupine C...

Atletico Madrid - Roma 2:0

Nogometaši Rome stigli su na Wandu Metropolitano u Madridu osvojiti bod protiv Atletica, bod koji bi potvrdio njihov prolazak skupine C Lige prvaka. S druge strane, Atleticu je samo pobjeda značila zadržavanje nade u prolaz. U dobrom dijelu utakmice mirisalo je na ponavljanje ishoda iz Rima, tada su na Olimpicu momčadi remizirale bez pogodaka.

No, jednom se čovjeku takav rasplet nije svidio. Antoine Griezmann odlučio je baš večeras prekinuti svoj golgeterski post i to na maestralan način. Lijepu su kombinaciju u 69. minuti odradili domaći nogometaši, s lijeve je strane Correa ubacio loptu u sredinu, s nadom da će pronaći Griezmanna - lopta je otišla iza leđa Francuzu, ali to ga nije omelo, škaricama zabija za vodstvo Atletica.

800 minuta Griezmann nije zabio gol u dresu Atletica, momčad Diega Simeonea u pravom je trenutku dočekala buđenje sjajnog Francuza. Kada je Peres zaradio drugi žuti karton kod Rome bilo je jasno da će Atleti vrlo vjerojatno do pobjede. Da dvojbi ne bi bilo pobrinuo se Gameiro u 85. minuti na dodavanje Griezmanna.

Juventus - Barcelona 0:0

U skupini D poznat je pobjednik skupine, današnjim remijem u gostima kod Juventusa Barcelona je potvrdila prvo mjesto, dok se drugi putnik još uvijek ne zna. Juve je trebao pobjedu kako bi osigurao prolaz dalje, ali golova nije bilo.

Bila je to tvrda utakmica, pogotovo u prvom dijelu u kojem tek valja izdvojiti Rakitićev ubačaj s preko 30 metara koji nitko nije dirao te je završio na desnoj vratnici Buffonovog gola.

Valja istaknuti kako je Ernesto Valverde na početku ostavio Lea Messija na klupi, dok je Max Allegri isto napravio s Mandžukićem. Messi je ušao u nastavku, ali Mandžo nije kod Juvea.

U nastavku se ipak igralo bolje, opasnije je prijetila Barca, treba izdvojiti pokušaje Suareza i Messija iz slobodnih udaraca, lopta je oba puta otišla preko gola. Najbolju priliku ipak je imao Digne, kojeg je Messi sjajnom loptom gurnuo pred Buffona. Digne se očito prepao prilike pa se odlučio za traženje Suareza na drugoj vratnici, no na putu su mu stajala dvojica Juventusovih igrača, lopta nije mogla stići do Urugvajca.

Najbolju priliku za Juve imao je Dybala duboko u sudačkoj nadoknadi. Sjajno je pucao, gađao donji lijevi kut, ali još je bolje obranio Ter Stegen. Barca je u pet utakmica u Ligi prvaka primila tek jedan gol, velike zasluge za to idu njemačkom vrataru.

Ivan Rakitić odigrao je vrlo dobrih 90 minuta u dresu Barcelone.

Sporting - Olympiakos 3:1

Juve će u bitku za drugo mjesto koje osigurava prolaz dalje s lisabonskim Sportingom, koji je na Joseu Alvaladeu s 3:1 porazio Olympiakos i došao na bod zaostatka za talijanskim prvakom.

Minimalno će treći biti Sporting, koji u posljednjem kolu gostuje na Camp Nouu, večeras su Portugalci posve zasluženo došli do sva tri boda.

Poveo je Sporting u završnici prvoga dijela, kada je u tri poteza ispala obrana gostiju, mrežu je zatresao Bas Dost. Prije odmora Sporting je udvostručio vodstvo, Cesar je ukrao loptu jednom Olympiakosovm igraču i pogodio za 2:0.

Pobjedu je u nastavku svojim drugim golom potvrdio Dost, dok je za konačnih 3:1 zabio Odjidja-Ofoe.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Qarabağ0:4Chelsea
Atlético Madrid2:0Roma
1Chelsea 616:8+811
2Roma 69:6+311
3Atlético Madrid 65:4+17
4Qarabağ 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!