Nogomet

Promotionplay naletio na minu, Siščani i Petrinjci izbacili trostruke osvajače Kutije

Branimir Korać • utorak, 19.12.2017.
Promotionplay naletio na minu, Siščani i Petrinjci izbacili trostruke osvajače Kutije
Foto: FaH

Odigrani su prvi susreti trećeg kola Kutije šibica, a u turniru nema više Promotionplaya. Dobro poznato ime i višestruki osvajač Kutije poražen je od Nikšić Automobila Cvjećarnice Lampaš koju čime igrači s područja Siska i Petrinje...

Nakon odrađenog vikend programa i drugog kola, ponedjeljak je donio prve susrete trećeg kola. Ljubitelji Kutije moći će tijekom cijelog tjedna uživati u malonogometnim majstorijama, a kulminacija će uslijediti u završnici sljedeći tjedan.

Vrlo dobra momčad Podstrane koja u svom rosteru ima niz imena s dosta prvoligaškog malonogometnog iskustva, na otvorenju programa trećeg kola svladala je P&F Zaštitu s 2:1. Iskusniji igrači Podstrane do pobjede su stigli preokretom nakon što je mlađi brat Žugaj, Ivan, već u sedmoj minuti doveo P&F Zaštitu u vodstvo. Deset minuta kasnije Ivan Jurjević je poravnao na 1:1, a pobjednički gol za Podstranu postigao je Valerije Jurić, inače član Vrgorca.

U osmini finala je i Dimnjačarstvo Sopot koje je predvođeno Matijom Smrekarom svladalo Samoborce iz momčadi Dom za starije Trgovčević s 4:2. Nije bilo neke neizvjesnosti, Dimnjačarstvo je do poluvremena golovima Luke Gorupa i Emila Hustića došlo do dva gola prednosti, Antonio Mišura na startu drugog dijela smanjio je na 2:1, ali već dvije minute kasnije Gorup novim golom podiže na plus dva. Do kraja susreta po jedan pogodak na svaku stranu, prvo je Filip Hanžić povisio na 4:1, a onda je Nikica Brujić postavio konačnih 4:2.

Big Bang Team pojačan Jerkom Lekom i Ivanom Krstanovićem dugo je lomio otpor Supersport Casina, a onda mu napunio mrežu do vrha i slavio s 5:0. Pola sata čekalo se na prvi pogodak, a onda u razmaku od minute futsal majstori Anton Gaši i Dino Bartoluci lome otpor Supersporta i zabijaju prva dva gola. Nakon toga sve je bilo lakše i do kraja Mario Ćibarić, Ivan Mikulić i još jednom Gaši postavljaju konačnih 5:0 za zaslužen i očekivan prolaz Big Bang Teama.

Očekivano zanimljiv dvoboj odigrali su CB Garden Optika Očalinko Autoškola Svetice i CB Dolce Vita, a Garden je na kraju slavio 3:2 golom u završnici susreta. Prošle godine Garden je igrao odlično i došao do Štefanja i četvrtfinala gdje je pošteno namučio favorizirani Dobermann, a jedini strijelac Gardena iz tog susreta, Ivan Smok, doveo je u ovom dvoboju svoju momčad u vodstvo u 15. minuti da bi u 22. Senad Halilović povisio na 2:0. Dolce Vita nije se predala i preko iskusnih Tomislava Borovčaka i Emanuela Benkovića vratila se u utakmicu. Ipak, Dario Šimunović u 36. minuti vraća prednost na stranu Gardena koji prolazi u osminu finala.

Glavni dalmatinski adut za osvajanje Kutije uglavnom sastavljen od ponajboljih igrača Split Tommyja, Novog Vremena, Vrgorca..., Biberon Amarena, slavio je lakoćom protiv Konobe Fran Krsto Frankopan s 5:0. Za razliku od prošlog kola kada se Biberon Amarena pošteno namučila i prošla dalje zahvaljujući golu Bajrušovića u 40. minuti, ovaj put bila je opreznija i od početka punila mrežu protivnika. Golijadu je u petoj minuti otvorio Stjepan Perišić, a nastavili su je Tihomir Novak, Saša Subotić, Duje Bajrušović i Josip Suton.

Već dobro uhodana momčad Pizzerije Stari Zagreb Borongaj Lugova Fimato Sporta predvođena Vedranom Mesecom i Marijom Racom lakoćom s 4:0 svladala je Noćni klub Downtown. Antun Benko i Mesec zabijali su za Pizzeriju Stari Zagreb dok je Tomislav Fabek pomogao s dva autogola.

Kao poslastica za kraj programa stigao je dvoboj između sisačko-petrinjske momčadi Nikšić Automobila Cvjećarnice Lampaš koju čime uglavnom igrači Petrinjčice i Siscije, futsal drugoligaša te Promotionplaya, iskusnog sastava prepunog poznatih imena s velikog nogometa koji već godinama nastupaju zajedno na Kutiji. U tvrdoj utakmici nakon 40 minuta pogodaka nije bilo i odluka je pala sa sedam metara. Za Siščane i Petrinjce pogađali su Dejan Brodarac i vratar Tomislav Gavrić, a na drugoj strani nisu bili uspješni Nikola Perković i Josip Majić te su se tako Čale, Gulić, Ješe, Tomić, Bisaku, Poljak i društvo oprostili od Kutije.

Zanimljivo i veteranska momčad Promotionplaya tijekom vikenda igrala je protiv Siščana i također izgubila. Doduše u sastavu Matan Nekretnina Senjak dosta je igrača "sa strane", a tu su u pobjedi također na penale zabijali Mate Dragičević i Mario Petrović iz igre dok je Mario Garba donio prolaz u raspucavanju nakon neuspješnog pokušaja Matije Đulvata.

Utorak donosi još četiri dvoboja trećeg kola, a u akciji će biti slovenski AMOZ Fingal koji igra protiv CB Lule te sjajni Tim Kabel koji će na suprotnoj strani imati Ritz Club.

Kutija šibica, treće kolo:
P&F Zaštita - Podstrana 1:2
Dom za starije Trgovčević - Dimnjačarstvo Sopot 2:4
Supersport Casino - Big Bang Team 0:5
CB Garden Optika Očalinko Autoškola Svetice - CB Dolce Vita 3:2
Biberon Amarena - Konoba Fran Krsto Frankopan 5:0
Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi Fimato Sport - Noćni klub Downtown 4:0
Nikšić Automobili Cvjećarnica Lampaš - Promotionplay 2:0 (0:0)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!