Zimski sportovi

Hirscher trijumfirao u Zagrebu i ostvario 50. pobjedu u Svjetskom kupu

Sportnet • četvrtak, 04.01.2018.
Hirscher trijumfirao u Zagrebu i ostvario 50. pobjedu u Svjetskom kupu
Foto: FaH

Svega pet stotinki dijelilo je mladog Austrijanca Michaela Matta da ponovni uspjeh svog brata, Maria iz 2008. godine. Nije uspio, bolji je bio Marcel Hirscher koji četvrti put slavi u Zagrebu...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je bio drugoplasirani u prvoj vožnji, Marcel Hirscher uspio je odvesti bolju vožnju od Michaela Matta. Ovom pobjedom Hirscher je došao do četvrtog trijumfa na Sljemenu i ukupno 50. jubilarne pobjede u Svjetskom kupu.

Hirscher je nadoknadio kompletan zaostatak iz prve vožnje za Mattom i iako se nakon prvog prolaza činilo da će Matt slaviti, u donjem dijelu staze izgubio je svu prednost. Na prolaznom vremenu imao 60 stotinki prednosti nad Hirscherom, udvostručio prednost s kojom je ušao u drugu vožnju, ali nije izdržao i ušao je u cilj s pet stotinki zaostatka.

Treće mjesto uzeo je Norvežanin Kristoffersen koji je isti rezultat ostvario i lani. Iako je ostvario solidnu drugu vožnju, Austrijanac Feller nije ostvario uspjeh svojih sunarodnjaka te je ostao na četvrtom mjestu.

Što se tiče domaćih skijaša nažalost nitko nije ušao u drugu vožnju. Najbolji rezultat ostvario je Matej Vidović koji je zauzeo 39. mjesto. Elias Kolega bio je 50., Istok Rodeš 52. dok je Natko Zrnčić Dim završio na 60. mjestu. Samuel Kolega nije uspio završiti prvu vožnju, a Filip Zubčić zbog bolesti nije niti nastupio.

Zagreb, slalom (m):
1. Marcel Hirscher (AUS) 1:50.60
2. Michael Matt (AUS) +0.05
3. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.11
4. Manuel Feller (AUS) +0.79
5. Luca Aerni (ŠVI) +1.64
6. Alexis Pinturault (FRA) +1.89
7. Dave Ryding (VB) +2.18
8. Sebastian Foss-Solev (NOR) +2.19
9. Andre Myhrer (ŠVE) +2.36
10. Manfred Moelgg (ITA) +2.37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!