Košarka

VIDEO: Cavaliersi osramoćeni drugi put zaredom, Lakersi ipak igraju za Waltona

Branimir Korać • petak, 12.01.2018.
VIDEO: Cavaliersi osramoćeni drugi put zaredom, Lakersi ipak igraju za Waltona
Foto: EPA

Uz poraz Šarićeve Philadelphije od Bostona u Londonu, odigrana su još tri susreta u NBA ligi, a ističe se novi težak poraz Cleveland Cavaliersa, ovaj put kod oslabljenih Toronto Raptorsa...

Los Angeles Lakersi stigli su do treće uzastopne pobjede, na svom parketu svladali su San Antonio Spurse s 93:81. Nekako se serija Lakersa poklopila s izjavom LaVara Balla kako igrači ne prate Lukea Waltona i ne žele igrati za njega, ova tri posljednja susreta pokazala su upravo suprotno.

Svladati Spurse nikada nije lako, Popovicheva momčad niti u ovom susretu nije se predavala, nadoknadila je 19 poena zaostatka, ali Lakersi su ipak u zadnjoj dionici još podigli ritam i visoko slavili s plus 12.

"Nakon devet uzastopnih poraza, odgovorili smo kao momčad kojoj je dosta gubiti. Puno puta smo igrali dobro, vodili, a onda u drugom poluvremenu izgubili visoku prednost i upisali poraz. Dosta nam je toga i večeras smo bili pravi", kaže Walton.

Ivica Zubac još jednom je ostao bez nastupa, a kod Lakersa su se istaknuli Brandon Ingram s 26 poena, Lonzo Ball s 18 poena, deset skokova i šest asistencija te Larry Nance s 14 poena i deset skokova. Upravo Ball je sjajno krenuo u utakmicu, u seriji 25:3 koja je odvela Lakerse do 37:18, ubacio je tri trice i u prvom poluvremenu nije imao promašaj.

Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubacio je 20 poena, Bryn Forbes 18, Dejounte Murray 14 uz 11 skokova i pet asistencija, a Pau Gasol je protiv svoje bivše momčadi uhvatio 12 skokova.

Los Angeles Clippersi upisali su treću uzastopnu pobjedu slaveći kod Sacramento Kingsa sa 121:115. Dobar nastup Clippersa koji su mogli i lakše do pobjede. Vodili su 14 razlike i nakon toga prosuli prednost, ali Kingsi ipak nisu uspjeli to iskoristiti i odnijeti pobjedu.

Najbolji kod pobjednika bili su Lou Williams s 30 poena i šest asistencija, Montrezl Harrell s 25 poena i šest skokova te Blake Griffin s 18 poena, 12 skokova i šest asistencija. Kod Kingsa Bogdan Bogdanović ubacio je 22 poena, George Hill 21 poen, a Kosta Koufos 14 poena uz 14 skokova.

Nakon katastrofalnog poraza u Minneapolisu protiv Timberwolvesa, Cleveland Cavaliersi upisali su još teži poraz u Torontu. Ovaj put 133:99 iako su Raptorsi igrali bez ozlijeđenog Kylea Lowryja i suspendiranog Sergea Ibake.

"Ne znam gdje su stvari krenule krivo i što se dogodilo. Moramo okrenuti ovo u našu korist i podići se", rekao je nakon susreta LeBron James.

Raptorse su do pobjede predvodili Fred VanVleet s učinkom karijere od 22 poena, CJ Miles sa 16 poena i pet skokova, Jonas Valančiunas s 15 poena i 18 skokova te Jakob Poeltl s 12 poena i 12 skokova.

Kod Cavaliersa James je ubacio 26 poena, a Jeff Green 13.

NBA:
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 93:81
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 115:121
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 133:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!