Euro 2018., završnica, polufinale, 26.01.2018, 18:00 h
Francuska
Francuska 23:27 Španjolska
Španjolska

Španjolska prvi finalist, blijed nastup Francuske u krivo vrijeme

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 26.01.2018.
Španjolska prvi finalist, blijed nastup Francuske u krivo vrijeme
Foto: FaH

Španjolska je prvi sudionik finala Europskog prvenstva. U polufinalu je bila bolja od Francuske s 27:23 i na kraju ipak zasluženo prošla u finale gdje će igrati protiv Danske ili Švedske...

Francuska je izgubila šanse izjednačiti se sa Šveđanima na vrhu ljestvice svih vremena po broju osvojenih titula europskih prvaka. Francuzi porazom od Španjolske ostaju na tri, a Švedska još uvijek ima šanse osvojiti i petu titulu.

Polufinalni sraz između Francuske i Španjolske protekao je u dominaciji Španjolaca većim dijelom susreta, Francuska je izgledala neprepoznatljivo dobrim dijelom utakmice i na kraju je Španjolska putnik u finale.

Tek oko 45. minute Francuzi su počeli igrati, podignuli angažman i kvalitetu igre u obrani, manje komplicirali u napadu, ali već je bilo prekasno. Španjolska je imala čak i devet razlike, Francuzi su se vratili na minus tri, Abalo je propustio priliku dovesti svoju reprezentaciju i na minus dva te su Španjolci ipak uspjeli mirno privesti susret kraju.

Od početka Francuska nije bila prava, u prvih 15 minuta Španjolska je imala pomalo nestvarnih 100 posto šuta, ali unatoč tome Francuska je bila tu negdje i nije dopustila Španjolskoj rano veliko odvajanje.

Međutim druga polovica prvog poluvremena bila je kobna za Dinartove izabranike. U napadu je nastao totalni kolaps, Francuska od 16. minute pa sve do početka drugog dijela nije postigla nijedan jedini pogodak iz igre. Španjolska je to opako kaznila i serijom 7:1 zaključila prvo poluvrijeme ta na odmor odnijela vodstvo 15:9.

Nekih dramatičnih promjena nije bilo niti u narednih 15 minuta. Španjolci su i dalje igrali odlično, podizali prednost i na polovici drugog dijela imali su ogromnih 23:14.

Sve je govorilo kako je tu priči kraj, međutim povukao je mali Lagarde, s dva uzastopna gola pokrenuo je Francusku, napravljena je serija 6:0 za samo pet minuta i Francuska se vratila u susret. Španjolska je uspjela mirno privesti utakmicu kraju i proći.

Najbolji u španjolskom sastavu bili su Ferran Sole sa sedam golova te Raul Entrerrios sa šest. Treba svakako istaknuti i tek priključenog Arpada Šterbika koji je branio samo penale i skinuo njih tri od pet.

U francuskom sastavu Cedric Sorhaindo postigao je šest pogodaka iz isto toliko pokušaja.

Euro 2018., završnica

polufinale

Francuska23:27Španjolska
Danska34:35 *Švedska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz26.01.2018. u 23:00
    Netko je Španjolcima zaboravio reći da su Franci nadljudi koji hodaju po vodi, a ni levitiranje im nije strano, te se protiv njih na teren mora pognute glave i spuštenih gaća. A i ta njihova igra s golmanom na golu koji čak nešto i obrani je totalno uncool.
    sportoz
  • vjesu26.01.2018. u 20:50
    Ponovo se vidi sta se u rukometu moze napraviti sa dobrom obranom. Spanjolci su nam danas pokazali kako se igra obrana. Prije smo mi rijetko primali preko 25 golova ali ta vrmena su nazalost prosla!
    vjesu
  • Obrisan korisnik26.01.2018. u 20:41
    ove budale se potrosile protiv nas u za njih nebitnoj utakmici. grizli su samo da nas izbace, a onda ih spanjolci pobacali van ko zadnje jazavce.
    Obrisan korisnik