Rukomet

Nexe pružio jak otpor Göppingenu, Nijemci ipak odnijeli pobjedu

Branimir Korać • subota, 10.02.2018.
Nexe pružio jak otpor Göppingenu, Nijemci ipak odnijeli pobjedu

Rukometaši Nexea odigrali su prvu utakmicu grupne faze EHF kupa i to na teškom gostovanju kod bundesligaša Göppingena. Domaćin je na kraju ipak slavio 30:27...

Unatoč velikim problemima i neigranju Mrđenovića i Barišića Jamana koji su vrlo važne karike ove momčadi, Našičani su se u dobrom svjetlu pokazali u Njemačkoj. Snažni Göppingen dugo se mučio i tek u završnici susreta prelomio je stvari na svoju stranu.

Napredak je ovo za Našičane, sjećamo se kako su prošle sezone odradili gostovanje u Njemačkoj gdje se Magdeburg poigrao s hrvatskim predstavnikom i nanio mu vrlo težak poraz. Protiv Göppingena, koji je ipak za nijansu slabiji od Magdeburga, bilo je puno ravnopravnije.

Hrvatski predstavnik posebno dobro izgledao je u prvom dijelu gdje je imao i tri gola prednosti, igrao je vrlo dobro i bez imalo respekta prema uglednom protivniku.

U drugom dijelu Göppingen je preuzeo vodstvo, ali dugo se nije mogao odvojiti. Našičani su konstantno bili za petama i tek kada je Göppingen probio granicu od tri razlike u završnici, uspio je potpuno preuzeti kontrolu i privesti meč kraju.

U konačnici su Nijemci slavili 30:27 predvođeni sa sedam golova Danca Allana Damgaarda i šest Krešimira Kozine. U redovima Nexea Vedran Zrnić zabio je sedam golova.

U sljedećem kolu za tjedan dana Našičani će u svojoj dvorani ugostiti finski Riihimaen Cocks koji je poražen od Kopra 32:27.

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!