Rukomet

Saračević: "Ostali smo bez Vuglača, bit će teško"; Ravnić: "Pokazali smo da možemo protiv Nantesa"

Dario Dodić • nedjelja, 11.02.2018.
Saračević: "Ostali smo bez Vuglača, bit će teško"; Ravnić: "Pokazali smo da možemo protiv Nantesa"
Foto: EPA

Bolniji od poraza PPD Zagreba od Wisle 27:24 bio je gubitak Marija Vuglača. Trener Zlatko Saračević najavio je oglede s Metalurgom i onaj važniji, protiv Nantesa...

"Prvo poluvrijeme nismo bili na razini na kojoj smo trebali igrati, iako to rezultatski nije bilo toliko daleko. Međutim, nismo bili konkretni, okomiti, nismo u napadu radili ono što smo se dogovorili. Lopta je sporo išla i u prvom smo poluvremenu dali samo deset golova. Činjenica je da nas je u desetoj ili 15. minuti poremetila ta teška ozljeda Vuglača, ali u drugom poluvremenu smo se pokušali vratiti i uspjeli smo, došli smo nekih 14 ili 13 minuta prije kraja na jedan gol razlike. Tu smo imali tri ili četiri napada za postići taj egal, međutim taj gol nismo uspjeli postići. Da smo uspjeli, imam osjećaj da bi utakmica bila drugačija. Ovako, to je to, izgubili smo utakmicu i još jednog igrača", rekao je Zlatko Saračević.

Pred Zagrebašima su važne utakmice, prvo protiv Metalurga, a zatim protiv Nantesa.

"Ostali smo bez Vuglača, bit će to teško, pogotovo na vanjskoj liniji gdje ispadamo jedan po jedan. Najgore je to što su to baš teške ozljede. Prvo treba prespavati, smiriti se, vraćamo se u Zagreb na jedan trening i utakmicu protiv Metalurga doma. Ostali smo samo na jednom ljevaku i to je Vekić. Pokušao sam i sa Zlajom na toj strani. Neku kombinaciju ćemo naći..."

Poraz od Wisle prokomentirao je i Valentino Ravnić: "Prvi je plan u svlačionici bio da budemo uz Wislu cijelu utakmicu te da na kraju, ako ćemo moći, prelomimo susret. Na kraju je tako i bilo, cijelo smo vrijeme bili na tri razlike, koliko smo god loše ušli u utakmicu i loše igrali pa se dogodila i ta Vuglačeva ozljeda. U drugom poluvremenu smo stisnuli i zadnjih petnaest minuta bili na jedan razlike pa dva pa opet jedan, ali to izjednačenje nikako da dođe. Nismo iskoristili sve šanse, u zadnjim minutama oni su to iskoristili i otišli na tri razlike", prenose službene klupske stranice.

"Pokazali smo da možemo protiv Nantesa u teškoj utakmici u Francuskoj. Oni su jedva izvukli živu glavu, a mi im nismo na kraju uzeli niti boda, što je šteta. Sada to moramo vratiti. Mislim da imamo šanse, moramo samo posložiti kockice u glavi i bez obzira što smo izgubili dva važna igrača, možemo stisnuti da okrenemo to u svoju korist i uzmemo ta dva boda", optimističan je Ravnić uoči Nantesa.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!