Rukomet

Saračević: "Utakmica je bila jako teška"; Kontrec: "Ovom pobjedom smo gotovo sigurno na završnom turniru"

Sportnet • srijeda, 14.02.2018.
Saračević: "Utakmica je bila jako teška"; Kontrec: "Ovom pobjedom smo gotovo sigurno na završnom turniru"
Foto: FaH

Dosta teže nego što se očekivalo, u 14. kolu SEHA - Gazprom lige, rukometaši PPD Zagreba svladali su u Sutinskim vrelima makedonski Metalurg s 30:28...

PIŠE: Jan Šneler

Vrlo važnu pobjedu ostvario je PPD Zagreb na domaćem terenu te praktički osigurao nastup na Final 4 turniru SEHA - Gazprom lige. S obzirom na to da PPD Zagreb već duže vrijeme ima velikih problema s ozlijeđenim igračima, pobjeda prije susreta u subotu protiv Nantesa, došla je kao naručena.

"Utakmica je bila jako teška. Čestitam Metalurgu što nas je do kraja držao u neizvjesnosti. Nismo nikako mogli prelomiti utakmicu, došli smo na četiri razlike, ali vratili su se i stalno smo bili tu negdje na jedan, dva, tri. Pokušavam naći kombinaciju kako da igramo na desnoj strani bez lijevaka, iako to napadački nije bilo loše, ne možemo to reći kada smo zabili 30 golova", rekao je trener Zlatko Saračević.

Poseban problem za PPD Zagreb bio je odlični Halil Jaganjac koji je postigao devet golova. Riječi hvale za mladog hrvatskog reprezentativca imao je i trener Prvog plinarskog društva Zagreb, ujedno i pomoćni trener u reprezentaciji.

"Nismo mogli zaustaviti Halila Jaganjca, to je bio naš osnovni problem koji nismo uspjeli riješiti. Igrali su jako disciplinirano, duge napade, a onda kad već počne pasivan napad digne se Halil ili Kuzmanovski i pucaju s 10 metara što je ulazilo u gol", nahvalio je Saračević najboljeg strijelca na utakmici.

S druge strane, najbolji u redovima Zagreba bio je Tin Kontrec koji je postigao osam golova uz stopostotni učinak.

"Ova je pobjeda vrlo važna za nas iz dva razloga. Prvi je da smo ovom pobjedom gotovo sigurno na završnom turniru SEHA – Gazprom lige, a drugi taj da smo utakmicu igrali u dosta oslabljenom sastavu. Nažalost, ozlijedilo nam se dosta igrača i ono što smo htjeli je to nadomjestiti. Mislim da smo u tome koliko-toliko uspjeli, vidjeli smo što još treba nadograditi, gdje su nam problemi i slabosti i iskoristili ovo kao odličnu uvertiru pred Ligu prvaka", rekao je Kontrec.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!