Nogomet

VIDEO: Napoli skoro do iznenađenja u Leipzigu, Tomasov strijelac u oproštaju Astane

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.02.2018.
VIDEO: Napoli skoro do iznenađenja u Leipzigu, Tomasov strijelac u oproštaju Astane
Foto: EPA

Odigrano je još osam uzvratnih susreta šesnaestine finala Europske lige. Većih iznenađenja nije bilo, a malo je nedostajalo da Napoli doće do velikog preokreta protiv RB Leipziga...

Celtic je u prvoj utakmici svladao Zenit s 1:0, ali u St. Peterburgu posve druga priča. Zenit je odnio pobjedu 3:0 i izborio prolaz u osminu finala. Gosti iz Glasgowa čak i nisu toliko loše izgledali na terenu, međutim olako su primili golove i oprostili su se od natjecanja.

Već u osmoj minuti domaćin je stigao do vodstva kada je Leandro Paredes ubacio iz kornera, a Branislav Ivanović bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.

U 27. minuti već je 2:0. Daler Kuzjajev opalio je s više od 20 metara, vratar Dorus De Vries vrlo loše je reagirao i lopta je ušla u mrežu. Celtic je pokušavao doći do smanjenja zaostatka i povratka u utakmicu, no nije uspio. Uspio je zato primiti još jedan pogodak i to u 61. minuti kada je Aleksandr Kokorin iz blizine zabio za konačnih 3:0.

Sporting je u prvoj utakmici slavio protiv Astane 3:1 i već u gostima odradio najveći dio posla. Na svom travnjaku remizirao je 3:3, no prijetnje po prolaz Portugalaca nije bilo.

Već u trećoj minuti Bas Dost zabio je za vodstvo domaćina, tu se otvorilo i do kraja susreta viđeno je pet atraktivnih pogodaka. Za domaćina je još dva gola zabio Bruno Fernandes, a za goste prvo je precizan bio Marin Tomasov pogotkom iz voleja kroz gužvu, a zatim su u završnici zabijali i Patrick Twumasi i Dmitri Šomko. Tomasov je odigrao cijelu utakmicu.

Lazio je u Bukureštu poražen u prvom susretu sa Steauom 1:0, ali je zato na svom travnjaku visoko slavio s 5:1. Bila je to posve drugačija priča, vrlo efikasan domaćin koji nije ostavio nikakve šanse FCSB-u.

Ciro Immobile potvrdio je sjajnu formu hat-trickom, a po jedan gol dodali su Bastos i Felipe Anderson. Gosti su tek na kraju smanjili na konačnih 5:1 preko Harlema Gnoherea.

Od Europe se oprostio i Partizan porazom u Plzenu kod Viktorije 2:0. U Beogradu je bilo 1:1, a u uzvratu je Viktoria bila bolja te upisala pobjedu. Sve do 67. minute na semaforu je stajalo 0:0, a onda je Michael Krmenčik doveo domaćina u vodstvo. Pokušali su gosti izboriti barem produžetke, ali Aleš Čermak u sudačkoj nadoknadi drugim golom ubio je svaku nadu Partizanu.

Lyon je u prvom susretu svladao Villarreal s 3:1, izdržao je i u uzvratu te pobjedom 1:0 izborio prolaz. Glupost Jaumea Coste u 78. minuti kada je zbog nervozne reakcije zaradio dva žuta kartona, ostavila je Villarreal s igračem manje, a do kraja susreta Bertrand Traore samo je potvrdio prolaz gostiju.

Nikakvih problema nije bilo za Atletico koji je u Kopenhagenu slavio s 4:1 i na svom travnjaku samo je odrađivao posao. Slavio je s 1:0 pogotkom Kevina Gameira već u sedmoj minuti.

RB Leipzig slavio je u Napulju 3:1, međutim na svom travnjaku skoro je kompromitirao tu prednost, ali je porazom 2:0 ipak prošao dalje. Marko Rog ovaj put ostao je na klupi.

Napoli je odigrao puno bolju utakmicu i poveo sredinom prvog dijela pogotkom Piotra Zielinskog. Gosti su krenuli po novi pogodak i u završnici uspjeli povesti 2:0 golom Lorenza Insignea.

U završnici susreta Jose Callejon mogao je postići i treći pogodak za potpuni šok za domaćina, ali nije zabio. RB Leipzig se izvukao i ide dalje.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

CSKA Moskva1:0Crvena zvezda
Lokomotiv Moskva1:0Nice
Atlético Madrid1:0København
Dynamo Kijev0:0AEK Atena
Lazio5:1FCSB
Viktoria Plzeň2:0Partizan
RB Leipzig0:2Napoli
Sporting3:3Astana
Villarreal0:1Lyon
Zenit3:0Celtic
Milan1:0Ludogorec Razgrad
Arsenal1:2Östersunds
Atalanta1:1Borussia D.
Athletic Bilbao1:2Spartak Moskva
Braga1:0Marseille
Salzburg2:1Real Sociedad

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!