Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - uzvratne utakmice, 22.02.2018, 17:00 h
Lokomotiv Moskva
Lokomotiv Moskva 1:0 Nice
Nice

VIDEO: Balotelli dvaput tresao gredu, Lokomotiv jednom zabio i prošao u osminu finala

Branimir Korać • četvrtak, 22.02.2018.
VIDEO: Balotelli dvaput tresao gredu, Lokomotiv jednom zabio i prošao u osminu finala
Foto: EPA

Moskovski Lokomotiv pridružio se gradskom rivalu CSKA u osmini finala Europske lige. Moskovljani su u prvom susretu u gostima s 3:2 svladali Nicu, a slavili su i u uzvratu i to s 1:0...

Na zaleđenom i teškom travnjaku i na temperaturi do -15 stupnjeva u Moskvi, Lokomotiv je s 1:0 svladao Nicu i tako s ukupnih 4:2 prošao dalje. U zanimljivom dvoboju domaćin je prespavao dobar dio prvog poluvremena, no u tom razdoblju zabio je i jedini pogodak i prošao među 16.

Lokomotiv je skoro kažnjen za loš start u desetoj minuti kada je Mario Balotelli sjajno opalio s više od 20 metara, domaći vratar potpuno krivo je procijenio let lopte, ostavio je ruke spuštene, a ona je iznad njegove glave pogodila gredu.

Greda se zatresla još jednom i to u 19. minuti, a ponovno ju je pogodio Balotelli. Bio je to slobodan udarac na 18 metara od domaćeg gola, Balotelli je sjajno pucao, ali sreća ga ponovno nije pomazila.

Nice je bila bolja, više je prijetila i imala loptu gotovo konstantno u svojim nogama, međutim sredinom prvog dijela i domaćin je mogao do pogotka. U kontranapad je pobjegao Mirančuk, došao pred gostujućeg vratara koji je uspio skrenuti njegov udarac u korner.

U 30. minuti Lokomotiv je poveo. Balotelli je olako izgubio loptu, krenuo je brz napad domaćina, lopta je sretno došla do Denisova koji pogađa donji kut Nicinog gola.

Na odmoru je Lokomotiv vodio s 1:0 iako je Nice bila bolja i preko Balotellija puno opasnija dok se u nastavku priča potpuno okrenula i Lokomotiv zaigrao bolje.

Francuzi su uzeli dosta rizika i pokušavali se vratiti u igru za prolaz, pritom su puno griješili i Lokomotiv je imao dosta prostora iza gostujuće obrane. Sredinom drugog dijela Mirančuka su milimetri dijelili od pogotka, dobro je pucao iz kaznenog prostora, međutim pogodio je suprotnu vratnicu.

Još je neko vrijeme Nice pokušavala doći do pogotka i pružiti si nadu u čudo, međutim postalo je i Francuzima jasno kako su im šanse za to vrlo male i do kraja susreta uglavnom se odrađivao posao.

Lokomotiv je tako izdržao nalete gostiju u ranoj fazi susreta, a nakon toga stigao je do pogotka koji je u velikoj mjeri ubio nadu Nice za preokret i prolaz u osminu finala Europske lige.

Vedran Ćorluka nije ulazio u igru.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

CSKA Moskva1:0Crvena zvezda
Lokomotiv Moskva1:0Nice
Atlético Madrid1:0København
Dynamo Kijev0:0AEK Atena
Lazio5:1FCSB
Viktoria Plzeň2:0Partizan
RB Leipzig0:2Napoli
Sporting3:3Astana
Villarreal0:1Lyon
Zenit3:0Celtic
Milan1:0Ludogorec Razgrad
Arsenal1:2Östersunds
Atalanta1:1Borussia D.
Athletic Bilbao1:2Spartak Moskva
Braga1:0Marseille
Salzburg2:1Real Sociedad

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!