Nogomet

Arsenal zabio u završnici i izbacio Dinamo iz Premier League International Cupa

Dario Dodić • subota, 24.02.2018.
Arsenal zabio u završnici i izbacio Dinamo iz Premier League International Cupa
Foto: FaH

Druga momčad Dinama oprostila se od Premier League International Cupa. Igrači Igora Jovićevića odigrali su odlično drugo poluvrijeme protiv Arsenala, ali su u završnici primili gol i ispali u četvrtfinalu...

Nogometaši Dinama II nisu se uspjeli plasirati u polufinale Premier League International Cupa. Igrači Igora Jovićevića u četvrtfinalu su s 2:1 poraženi od Arsenala U-23 iako su u drugom poluvremenu prikazali značajno bolju igru. Neiskorištene prigode i fenomenalni domaći vratar Iliev kumovali su Dinamovom porazu.

Izuzmemo li Božićev neprecizan udarac iz šeste minute, teško je reći da je Dinamo išta pokazao u prvih 45 minuta. Arsenal je dominirao, kreirao dobre prilike, ali ih nije uspijevao pretvoriti u pogodak.

Najbolju je šansu za gol imao Josh Dasilva u 18. minuti, krasno je izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, lopta je išla pod gredu, ali brani to Horkaš.

Ni odlični Horkaš nije mogao ništa desetak minuta kasnije. Obranio je pokušaj Nketiaha, ali lopta se odbija do Joea Willocka, koji dovodi Topnike u vodstvo.

U nastavku je na travnjak izašao neki novi Dinamo, Modri su zaigrali puno bolje i konkretnije u napadu, ali realizacija nije bila na nivou. Endri Cekici imao je tri zaista sjajne prilike, sva tri puta je kao pobjednik izašao Iliev.

Špikić je u 72. minuti još jednom gurnuo Cekicija u veliku priliku, sam je izbio pred Ilieva, vjerojatno pod dojmom neiskorištenih prigoda odlučio se za dodavanje umjesto finiširanja, umjesto Miklića loptu dodaje braniču Arsenala koji otklanja opasnost.

Ni Iliev ni obrana Arsenala nisu ništa mogli dvije minute kasnije. Borna Miklić koji je u nastavku ušao umjesto indisponiranog Božića lijepo pogađa na sjajno dodavanje Špikića.

Nastavio je Dinamo igrati dobro, ali nije izdržao, u 87. minuti Modri ne uspijevaju otkloniti opasnost, blokiran je pokušaj Nelsona, ali lopta se odbija do Dasilve koji silovito pogađa za novo vodstvo Arsenala.

Otvorio se Dinamo u posljednjim minutama, ali nije uspio izjednačiti. Imalo je krasnu priliku Miklić u drugoj minuti sučevog dodatka, odlično je tukao iz voleja, ali Iliev još jednom pokazuje o kakvom je fenomenalnom vrataru riječ.

Arsenal će u lov na finale protiv pobjednika u ogledu Liverpoola i Porta.

Premier League International Cup, četvrtfinale:
Arsenal U-23 - Dinamo II 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!