Košarka

Luka Babić među boljima u pobjedi Ulma kod Würzburga

Petar Jenjić • subota, 24.03.2018.
Luka Babić među boljima u pobjedi Ulma kod Würzburga
Foto: FaH

Odigrane su dvije utakmice 26. kola njemačke košarkaške lige, a u onoj nama zanimljivijoj Ulm je slavio na gostovanju kod Würzburga. Među boljim igračima u redovima pobjedničke momčadi bio je Luka Babić koji je ubacio 12 poena bez promašaja...

Ulm nije imao prevelikih problema na gostovanju kod Würzburga, slavio je rezultatom 91:74 i tako upisao 14. pobjedu sezone, drugu uzastopnu. Već je na poluvremenu Ulm imao deset koševa prednosti (43:33) i do kraja susreta nije ispustio dvoznamenkastu prednost.

Katin Reinhardt predvodio je goste do pobjede s 15 koševa, a vrlo dobru utakmicu odigrao je i Luka Babić koji je susret zaključio s 12 poena bez promašaja (trica 4/4), osam skokova i pet asistencija za 28 minuta provedenih na terenu.

Würzburg je predvodio Clifford Hammonds s 15 koševa i sedam skokova, Maurice Stuckey dodao je 13 poena. Krešimir Lončar nije bio u sastavu domaće momčadi.

Četvrtu uzastopnu pobjedu upisali su košarkaši Oldenburga koji su u utakmici na veliki broj koševa slavili kod Bayreutha sa 102:98. Iako to konačan rezultat možda i ne sugerira, gostujuća momčad gotovo svih 40 minuta bila je u vodstvu, nerijetko i dvoznamenkastom razlikom. Domaćin je početkom posljednje četvrtine uspio doći na minimalan zaostatak (84:83), ali više od toga nije išlo. Oldenburg je uspio sačuvati prednost i u konačnici slaviti.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Ricky Paulding s 23 poena i osam skokova, Rašid Mahalbašić dodao je 22 koša, šest skokova i pet dodavanja. Domaćinu nije pomogao niti odličan učinak Gabea Yorka koji je ubacio 30 koševa uz što je imao i pet skokova.

BBL, 26. kolo:
Bayreuth - Oldenburg 98:102
s. Oliver Würzburg - Ulm 71:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!