Tenis

Isner razbio Chunga i potvrdio odličnu formu

Sportnet • srijeda, 28.03.2018.
Isner razbio Chunga i potvrdio odličnu formu
Foto: EPA

John Isner prvi je polufinalist ATP 1000 turnira u Miamiju. Američki je tenisač nakon pobjede nad Marinom Čilićem dobru formu potvrdio i u meču s Korejcem Hyeonom Chungom. Isner će u polufinalu na boljeg iz meča između Miloša Raonića i Juana-Martina del Potra.

AUTOR: Stipe Dedić

John Isner s 2:0 (6-1, 6-4) u setovima bio je bolji od Hyeona Chunga te tako postao prvi polufinalist Masters 1000 turnira u Miamiju. Bio je ovo četvrti međusobni susret Isnera i Chunga, odnosno treća pobjeda za Amerikanca.

Isner je nakon pobjede nad hrvatskim tenisačem, Marinom Čilićem, nastavio s dobrim igrama i u meču s korejskom senzacijom. Iako je s našeg, nešto subjektivnijeg gledišta izgledalo kako Čilić u meču s Isnerom nije bio na najvišoj razini, odnosno da je to razlog njegovog ispadanja s turnira, Isner je u današnjem meču pokazao da je u jako dobroj formi, to jest da je on Čilića nadigrao i ništa mu u tom meču nije bilo poklonjeno.

Amerikanac je Chunga u prvom setu doslovno pomeo. Odservirao je sedam as servisa i oduzeo Korejcu prednost početnog udarca u čak dva navrata. Do prvog je breaka Isner došao pri vodstvu 2:1 u prvom setu iskoristivši drugu break priliku u gemu, dok je sve nade u povratak Chunga u prvi set ugušio u šestom gemu kada mu još jednom oduzima servis za velikih 5:1. Ostalo je Isneru tek u posljednjem gemu odraditi posao, a upravo to je i učinio za konačnih 6:1.

Drugi set bio je sličan prvom, s tim da je Isner do breaka stigao tek u petom gemu. Dugo su se Isner i Chung borili u tom, pokazalo se presudnom gemu. Naime, Američki tenisač iskoristio je tek četvrtu priliku za break da bi poveo s 3:2 u gemovima. Isner je Chungu servis slomio u presudnom trenutku, pogotovo kada u obzir uzmemo da je Amerikanac u prethodnom servis gemu morao spasiti jednu break loptu.

Nije se do kraja meča puno pitalo Korejca. Isner je u tri naredna servis gema ispustio tek dva poena i s 2:0 u setovima prošao u polufinale turnira u Miamiju. Amerikanac će tamo na boljeg iz meča između Miloša Raonića i Juana-Martina del Potra.

ATP 1000 Miami, četvrtfinale:
John Isner(14) (SAD) - Hyeon Chung(19) (Južna Koreja) 6:1,6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!