Tenis

John Isner neočekivani pobjednik Masters 1000 turnira u Miamiju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.04.2018.
John Isner neočekivani pobjednik Masters 1000 turnira u Miamiju
Foto: EPA

Amerikanac John Isner stigao je do najvećeg rezultata karijere. Osvojio je Masters 1000 turnir u Miamiju finalnom pobjedom protiv mladog Nijemca Alexandera Zvereva...

John Isner iz četvrtog pokušaja stigao je do prve titule na Masters 1000 turnirima. Nakon što je u Indian Wellsu 2012. godine poražen od Rogera Federera, 2013. godine u Cincinnatiju od Rafe Nadala te prije dvije godine u Parizu od Andyja Murrayja, Isner je napokon došao do titule. Svladao je u Miamiju Alexandera Zvereva i prvi put u karijeri osvojio turnir ovog ranga.

Za Isnera je osvajanje turnira u Miamiju uspjeh karijere, nikada ranije nije slavio na ovako jakom turniru i svakako može biti zadovoljan. Posebno zbog činjenice da u Miamiju nije došao u posebno dobroj formi, ali ipak je rastao iz meča u meč te na kraju slavio.

Protiv Alexandera Zvereva u finalu odservirao je 18 as servisa, nijednom nije gubio svoj početni udarac, a realizirao je dvije od 12 break prilika.

Prvi set otišao je na stranu Zvereva iako se suočio s pet break lopti i to u dva navrata po 15:40. Uspio se izvući i odvesti set do tie-braka gdje je bio bolji sa 7:4. Isner je netipično izgubio tri vezana poena na svom servisu i to je pomoglo Zverevu da serijom 4:0 dođe do prvog seta.

U drugom setu obojica su držali svoj servis do završnice kada Isner kod 4:4 radi break i nakon toga spašava dvije break lopte te uzima set sa 6:4.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Zverev bio u velikim problemima kod 2:2 kada je Isner došao do 0:40, mladi Nijemac se tu izvukao, ali ne i ponovno kod 4:4 kada Isner ponovno ima break priliku, koristi je i bez problema dovršava posao.

Stigao je tako do ukupno 13. titule u karijeri i prve nakon Atlante prošle godine. U posljednja tri finala uredno je bilježio pobjede.

Miami, finale:
John Isner (SAD, 14) - Alexander Zverev (Njemačka, 4) 6:7(4), 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu02.04.2018. u 10:41
    Zasluzeno!
    vjesu