Tenis

Čilić protiv Tunižanina u drugom kolu, osmi nositelj zaustavljen na startu

Mihaela Bradovski • utorak, 01.05.2018.
Čilić protiv Tunižanina u drugom kolu, osmi nositelj zaustavljen na startu
Foto: EPA

Marin Čilić kao prvi nositelj bio je slobodan na startu turnira u Istanbulu, a danas je saznao protivnika u drugom kolu. Igrat će protiv najboljeg tuniškog igrača Maleka Jazirija...

Francuz Jeremy Chardy prošao je u drugo kolo turnira u Istanbulu pobjedom protiv osmog nositelja Nikoloza Basilašvilija u dva seta. Chardy u posljednje vrijeme igra sasvim solidno i skuplja pobjede na turnirima, a ovo mu je četvrti turnir u nizu na kojem je upisao najmanje jednu pobjedu.

Thiago Monteiro nakon serije loših rezultata u glavnom ždrijebu na ATP Touru, napokon je stigao do pobjede. U Istanbulu je uspješno prošao kroz kvalifikacije, a u glavnom ždrijebu u tri seta svladao je Austrijanca Geralda Melzera. Monteiro je tako napokon svladao mlađeg brata Melzera koji je bio uspješniji u ranijim međusobnim dvobojima.

Već dugo vremena u prilično lošoj formi je Jiri Vesely i svaka pobjeda puno mu znači. Tako može biti itekako zadovoljan slavljem u dva seta protiv španjolskog kvalifikanta Daniela Gimeno-Travera kojem je prepustio samo četiri gema. Iskusni Španjolac rutinski je odradio posao u kvalifikacijama gdje je upisao dvije pobjede u dva seta, no ovdje je Čeh bio uspješniji.

Neočekivano lako do pobjede je došao Thomas Fabbiano koji je pregazio Mihaila Južnjija prepustivši mu samo dva gema. Apsolutna dominacija Talijana koji je za pobjedu trebao manje od sat vremena i tako izborio mjesto u drugom kolu.

Manje iznenađenje je priredio Rogerio Dutra Da Silva koji je s dva puta po 6:4 eliminirao Radua Albota. Moldavac je u padu forme i nastavlja sa skromnim nastupima na zemljanoj podlozi. Protivnika u drugom kolu saznao je Marin Čilić koji će igrati protiv Tunižanina Maleka Jazirija.

ATP Istanbul, prvo kolo:
Jeremy Chardy (Francuska) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 8) 7:5, 6:3
Malek Jaziri (Tunis) - Marsel Ilhan (Turska, WC) 6:1, 6:2
Thiago Monteiro (Brazil, Q) - Gerald Melzer (Austrija) 6:2, 3:6, 6:1
Jiri Vesely (Čaška, 7) - Daniel Gimeno Traver (Španjolska, Q) 6:3, 6:1
Thomas Fabbiano (Italija) - Mihail Južnji (Rusija) 6:1, 6:1
Rogerio Dutra Da Silva (Brazil) - Radu Albot (Moldavija) 6:4, 6:4
Dušan Lajović (Srbija) - John Millman (Australija) 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!