Košarka

VIDEO: LeBron James sa zvukom sirene srušio Raptorse, Cavsi blizu finala Istoka!

Petar Jenjić • nedjelja, 06.05.2018.
VIDEO: LeBron James sa zvukom sirene srušio Raptorse, Cavsi blizu finala Istoka!
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi svladali su Toronto Raptorse sa 105:103 u trećoj utakmici polufinala Istočne konferencije. Ponovno je u prvom planu bio LeBron James, ponovno je najbolji igrač Cavaliersa donio svojoj momčadi pobjedu u samoj završnici utakmice i doveo ju na korak do novog finala Istoka...

Još jednom LeBron James bio je tu da spasi dan za Cleveland Cavalierse. Još jednom uspjeli su pobijediti Toronto Raptorse i doći na korak do novog finala Istočne konferencije. James je sa zvukom sirene iz trka pogodio šut za pobjedu svoje momčadi 105:103.

"Izjednačena utakmica, gubite jedan razlike, živim za takve trenutke. Radim ovo cijeli život, ovo je ono o čemu sanjate i kada to ostvarite zahvalni ste što ste to bili baš vi", kazao je James nakon pobjedničkog ubačaja.

Međutim, nije se činilo da će utakmica ući u neizvjesnu završnicu. Toronto je utakmicu otvorio sa šutem 2/11, a DeMar DeRozan zbog druge osobne brzo je preselio na klupu. Ipak, držali se gosti sve do same završnice prvog poluvremena kada Cavaliersi ubacuju u brzinu više pa tricom Kevina Lovea imaju 13 koševa prednosti (53:40).

Iako su u posljednjih 12 minuta ušli s 14 koševa viška (79:65), domaćini su uspjeli zakomplicirati utakmicu. Raptorsi su tri minute prije kraja stigli na samo dva poena zaostatka (97:95), a tricom OG Anunobyja i do izjednačenja, osam sekundi prije isteka vremena. Međutim, ukazao se već spomenuti James i donio pobjedu Clevelandu.

Samu završnicu susreta DeRozan je morao odgledati s klupe, a kako sam priznaje, nije bilo lako gledati, a ništa ne napraviti: "Bilo je jako teško sve gledati sa strane, nikada nisam to želio. Bila je to jedna od onih večeri za mene, osobno. Stalno sam razmišljao da ako pobijedimo sve će se izliječiti."

Upravo je DeRozan podbacio u sinoćnjoj utakmici ubacivši samo osam poena uz šut 3/12. Toronto je predvodio Kyle Lowry s 27 poena i sedam asistencija, dok je OG Anunoby dodao 18 koševa.

LeBron James ponovno je predvodio Cleveland s 38 poena, šest skokova i sedam asistencija, Kevin Love dodao je 21 koš i 16 skokova, a Kyle Korver 18 poena.

"Ostao sam bez riječi prije nekog vremena. Viđao sam taj šut na treninzima nebrojeno puta kada se samo šalio. Uvijek sam se pitao, zašto bi tako šutirao za pobjedu u utakmici doigravanja", kazao je Korver nakon utakmice.

NBA doigravanje, polufinale Istoka:
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 105:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.05.2018. u 10:09
    jasno da ce napravit taj sut, kad ga je miljun puta uvjezbaom ali obrana je bila kriminalna.
    narada108