Košarka

Cibona nadigrala Škrljevo i plasirala se u polufinale

Sportnet • srijeda, 09.05.2018.
Cibona nadigrala Škrljevo i plasirala se u polufinale
Foto: FaH

U trećoj i ključnoj utakmici doigravanja HT Premijer lige, Cibona je na svom terenu potpuno nadigrala Škrljevo i došla do polufinala...

AUTOR: Jan Šneler

Nakon što je neočekivano poražena u drugoj utakmici četvrtfinala, Cibona je ipak s lakoćom došla do pobjede protiv Škrljeva te tako izborila polufinale HT Premijer lige protiv Cedevite. Ipak, treba naglasiti kako je dugo trebalo Vukovima da slome otpor protivnika.

Cibona je već u prvoj četvrtini pokazala kako je puno kvalitetnija momčad i od samog početka preuzela je vodstvo i kontrolu nad utakmicom. Ipak, gosti su se dobro držali, uspješno održavši dostižnu prednost. Slična igra nastavila se i u drugoj četvrtini u kojoj ponovno Cibona dominira, igra bolje, ali Škrljevo i dalje ne dopušta da se domaći potpuno odlijepe.

Na odmor se otišlo vodstvom Cibone 59:49, no daleko je to bilo od riješene utakmice. Ipak, u trećoj dionici gosti su se potpuno raspali i tu je utakmica bila razriješena. Nisu gosti imali odgovore na dobru igru Vukova i ishod je bio jasan. Treći dio završio je rezultatom 29:9 za Cibonu i jasno je bilo da Škrljevo više nije moglo parirati.

Slična igra nastavila se i u posljednjih 10 minuta. Dosta je rotirao trener Cibone Ante Nazor no svejedno je domaća momčad izgledala dobro i s 28:19 slavila u posljednjoj četvrtini. Iako prve dvije utakmice nisu bile toliko efikasne, u ovoj su obje momčadi postigle najviše koševa do sada u seriji. Cibona je slavila sa 116:77.

U Ciboni je dosta igrača podijelilo minutažu te nitko nije igrao više od 28 minuta. Najbolji je bio Luka Žorić koji je postigao 19 koševa te tome dodao pet skokova i četiri asistencije. Krešimir Ljubičić upisao je učinak od 14 koševa i sedam skokova, a efikasni su bili i Andrija Ćorić te Dominic Gilbert koji su dodali po 13 koševa.

U redovima Škrljeva, Josip Barnjak postigao je 17 koševa, dok je David Ušić dodao 16 poena uz stopostotni učinak.

HT Premijer liga, četvrtfinale, 3. utakmica:
Cibona - Škrljevo 116:77

HT Premijer liga

četvrtfinale

Cedevita111:67Vrijednosnice Osijek
Cibona88:65DepoLink Škrljevo
Split94:76Šibenka
Zadar98:76Zabok
Vrijednosnice Osijek62:89Cedevita
Zabok69:87Zadar
Šibenka82:84Split
DepoLink Škrljevo62:61Cibona
Cibona116:77DepoLink Škrljevo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!