Košarka

VIDEO: Rocketsi u pravom izdanju, Durant nije mogao sam odvući Warriorse do druge pobjede

Branimir Korać • četvrtak, 17.05.2018.
VIDEO: Rocketsi u pravom izdanju, Durant nije mogao sam odvući Warriorse do druge pobjede
Foto: EPA

Utakmica biti ili ne biti za Houston Rocketse završena je glatkom pobjedom i serija se seli u Oakland uz poravnatih 1-1. Sve ono što nije funkcioniralo u prvoj utakmici, Rocketsi su popravili i pregazili Warriorse u utakmici broj dva...

Houston Rockets - Golden State Warriors 127:105 (1-1)

Houston Rocketsi pokazali su u drugoj utakmici protiv Golden State Warriorsa zašto su bili najbolja momčad regularnog dijela sezone. Potpuno su nadigrali Warriorse i odnijeli pobjedu s visokih 127:105, Warriorsi jednostavno nisu imali dovoljno raspoloženih igrača da bi pružili kvalitetan otpor Rocketsima.

Dok je Houston susret završio s petoricom dvoznamenkastih, Golden State imao je samo dvojicu uz nekolicinu koji su prilično podbacili. Posebno se to odnosi na Klaya Thompsona koji je bio daleko od pravog izdanja, a Warriorsima trena odlično izdanje svih svojih zvijezda ako misle proći u finale lige.

Houston je dobio veliku podršku Erica Gordona s klupe, njegovi igrači ubacili su 16 trica uz 38 posto uspješnosti unatoč napucavanju Jamesa Hardena koji je izvana šutirao loših 3/15.

Za domaćina ovdje nije bilo. Morao je do pobjede nakon što su Warriorsi slavili u prvom susretu. Bilo bi teško očekivati da se Houston može protiv Golden Statea vratiti iz zaostatka 2-0 i s dvije izgubljene utakmice na svom terenu. Za razliku od prve utakmice u kojoj su domaćini dosta solirali i uglavnom pokušavali izgraditi jedan na jedan situacije za Hardena, momčadski su bili puno raspoloženiji u drugom dvoboju.

Posljednje vodstvo na susretu Golden State je imao kod 18:16, nakon toga Houston radi seriju 13:3 i preuzima vodstvo, David West i Nick Young smanjuju na 29:26, ali slijedi nova serija domaćina za bijeg na dvoznamenkastu razliku.

Nakon toga prednost Houstona uglavnom je bila u dvoznamenkastim vodama, na poluvremenu je bilo 64:50, a u drugom poluvremenu nijednom Golden State nije došao na jednoznamenkastu razliku.

Kada je u posljednjoj četvrtini serijom 11:0 Houston pobjegao na 111:89, bilo je jasno kako nema povratka za Kerrovu momčad i da će Rocketsi i Warriorsi za Oakland otputovati s po jednom ostvarenom pobjedom.

"Oni su se očajnički borili, mi nismo i to se na kraju pokazalo na rezultatu. Nadigrali su nas kroz cijeli susret, možemo analizirati dvoboj, ali bez obzira tko je kod nas bio na parketu, jednostavno su bili bolji", priznao je Kerr.

Po 27 poena kod Houstona upisali su Harden (deset skokova) i Gordon (6/9 trica), PJ Tucker dodao je 22 poena (5/6 trica, sedam skokova), a Clint Capela deset skokova.

Kod Warriorsa Kevin Durant ubilježio je 38 poena, a Stephen Curry 16 uz sedam skokova i sedam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!