Tenis

Nikola Mektić i Alexander Peya bez finala Roland Garrosa

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2018.
Nikola Mektić i Alexander Peya bez finala Roland Garrosa
Foto: FaH

Zapeli su na posljednjoj stepenici. Nikola Mektić i Alexander Peya borili su se za finale Roland Garrosa, ali francuska kombinacija Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut bila je prejaka...

Nikola Mektić i Alexander Peya upisali su poraz u polufinalu Roland Garrosa. Protivnici su bili teški, Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut, uigran francuski par koji ima dosta iskustva i uostalom dvije titule s Grand Slam turnira.

Mektić i Peya igrali su odlično do polufinala, nisu izgubili niti set, međutim ovdje su zaustavljeni, jednostavno su Francuzi bili prejaki i zasluženo su slavili.

Počelo je čak i dobro za Mektića i Peyu koji su od početka pritiskali servis protivnika i vrlo brzo došli do breaka. No nakon vodstva 3:1, stvari su krenule krivim smjerom i protivnici su povezali šest gemova te uzeli prvi set.

U drugom setu Herbert i Mahut brzo su došli do prednosti i bez ikakvih problema zadržali su je do kraja meča. Bili su mirni na svom servisu i izgubili samo jedan poen do kraja seta.

U finalu će ih možda ponovno čekati Hrvat, Mate Pavić i Oliver Marach u petak igraju svoj polufinalni meč protiv Feliciana i Marca Lopeza.

Roland Garros, polufinale:
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Francuska/Francuska, 6) - Nikola Mektić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija, 8) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!