Nogomet

Dalić: "Među osam najboljih ne može biti reprezentacija koja nema kvalitete"

Petar Jenjić • petak, 06.07.2018.
Dalić: "Među osam najboljih ne može biti reprezentacija koja nema kvalitete"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u razgovoru s medijima uoči utakmice s Rusijom kazao je kako ne smiju tražiti izgovore u činjenici kako igraju protiv domaćina kojeg će bodriti pun stadion. U utakmicu će ući s velikim respektom u četvrtfinale ne može proći momčad koja nema kvalitete...

Četvrtfinale protiv domaćina

"Ne možemo birati protivnika, bio to domaćin ili netko drugi, pred nama je velika utakmica. To nam nije bitno, jedini problem je zbog veće podrške navijača, ali naši igrači svaki tjedan igraju na velikoj sceni, pred punim stadionima. Ne smijemo tražiti nikakva opravdanja u tom smislu, bez obzira na publiku."

"Ne mogu govoriti na koji će način Rusija igrati, znam samo koji je naš plan. Moramo ponoviti što smo radili protekle četiri utakmice, igrati dobar blok i dobru obranu, a u napadu moramo biti kvalitetniji jer to imamo u sebi. Ovo Svjetsko prvenstvo je specifično jer se igra zatvoreno i bez prevelikih iskakanja, a mi ćemo tražiti naš način. Među osam najboljih ne može biti momčad koja nema kvalitetu."

"Imamo veliki respekt prema Rusiji"

"Ovo je jedna nova utakmica, veliki ulog za obje momčadi. Imali smo četiri susreta i svaki je protivnik bio različiti, a tako nešto očekujemo i od Rusije. Veliki respekt za njih jer kada izbacite Španjolsku onda imate kvalitetu. Nismo imali nijednu laganu utakmicu, a tako nešto očekujem i sutra. Igraju dobru polukontru i kontru, ali mi moramo nametnuti našu igru da dođemo do pobjede."

Dolazak u Soči

"Za sve vrijeme provedeno ovdje imamo samo riječi hvale. Ovo nam je svima lijep doživljaj, a posebno zbog rezultata. Dobra je odluka bila da odmah dođemo ovdje i sve u svemu dobro smo iskoristili ovo vrijeme za privikavanje. Dobro smo pogodili s te strane", zaključio je izbornik Zlatko Dalić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!