Tenis

Galović glatko poražen od Dustina Browna

Jan Šneler • utorak, 10.07.2018.
Galović glatko poražen od Dustina Browna
Foto: FaH

Iako je imao priliku u drugom setu da se vrati u meč, Viktor Galović olako je prosuo tu šansu te je ispao u prvom kolu Challengera u Braunschweigu...

Na Challengeru u njemačkom Braunschweigu, Viktor Galović poražen je već u prvom kolu. Iako mu je protivnik Dustin Brown pružio priliku da se u drugom setu vrati u meč, hrvatski tenisač olako ju je ispustio.

Prvi set dosta rutinski odradio je Brown. Imali su on i Galović nekoliko break šansi, no nitko nije bio uspješan do osmog gema. Tu je Brown pritisnuo hrvatskog tenisača te ga natjerao na grešku koja ga je stajala gema. Imao je Galović priliku za brzi povratak, no njemački tenisač je izdržao i sa 6:3 osvojio set.

U nastavku meča Galović je bio pun bolji. Već u drugom gemu oduzeo je servis Brownu i onda kvalitetnom igrom obranio svoj servis od naleta njemačkog tenisača. Prilikom vodstva 5:2, hrvatski tenisač imao je dvije break, odnosno u tom trenutku set lopte, no nije uspio.

Da stvar bude gora, Brown mu je u sljedećem gemu oduzeo servis te pri rezultatu 5:5, imao 15:40. Galović se ipak othrvao i set je otišao u tie-break. Tu je Nijemac bio potpuno dominantan, vrlo lako došao do vodstva 6:1 i bez većih problema osvojio 13. igru i prošao u drugo kolo Challengera.

Challenger Braunschweig (m), prvo kolo:
Dustin Brown (Njemačka) - Viktor Galović (Hrvatska) 6:3 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!