Nogomet

Dalić: "Pokazali smo koliko smo hrabri, koliko smo ponosni"

Petar Jenjić • četvrtak, 12.07.2018.
Dalić: "Pokazali smo koliko smo hrabri, koliko smo ponosni"
Foto: FaH

Nakon što su se dojmovi malo smirili, izbornik Zlatko Dalić mirnije je odradio drugi razgovor za HRT, ističući nevjerojatnu borbenost i zalaganje svih igrača, od prve do posljednje minute...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić istaknuo je u razgovoru za HRT veliku fanatičnost i zalaganje svih igrača.

"Još nismo zlatni, ali ako Bog da bit ćemo. Fascinantno mi je kako nitko nije želio izaći iz igre, nitko nije umoran i ne znam što napraviti koga zamijeniti."

"Kada sam došao gurao sam ih, ali sada igrači guraju mene. Pokazali smo koliko smo hrabri, koliko smo ponosni i ne znam zašto je čudno što je Hrvatska do ovdje dogurala", nastavio je Dalić.

Nakon prvih 45 minuta Hrvatska je bila u zaostatku, ali izbornik je kazao igračima kako moraju biti strpljivi.

"Rekao sam igračima da ne smiju posustati i ne gubiti glavu. Rekao sam, biti strpljiv i okretati stranu. Imali smo furioznih 10-15 minuta nakon pogotka Perišića, bila je ona stativa, ali ipak smo zabili na kraju."

Kratko je prokomentirao i finalni dvoboj protiv Francuske.

"Bit će dosta ozlijeđenih i bolesnih, ali vidjet ćemo sve sutra. Francuska je do finala došla obrambenim stilom igre, branili su se i na kontri i polukontru preko sjajnog Mbappea. Nisu imali posjed lopte, bili su momčad. Neće biti lako, oni će imati dan odmora više, ali možda nam se vrati 1998., možda je to to, vidjet ćemo", zaključio je hrvatski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!