Nogomet

VIDEO: AEK nosi prednost u Grčku, Ajax slavio pred domaćim navijačima

Petar Jenjić • srijeda, 22.08.2018.
VIDEO: AEK nosi prednost u Grčku, Ajax slavio pred domaćim navijačima
Foto: EPA

Odigrane su još dvije prve utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka. Veliki posao napravio je AEK koji je slavio u Mađarskoj s 2:1, dok je Ajax na domaćem terenu s 3:1 bio bolji od Dinamo Kijeva. I Marko Livaja i Josip Pivarić, s više ili manje uspjeha, sudjelovali su u utakmicama svojim momčadi...

Do pobjede pred domaćim navijačima stigao je nizozemski Ajax koji je s 3:1 bio bolji od Dinamo Kijeva. Sva četiri pogotka postignuta su u prvih 45 minuta, a domaćin će ove pobjede tražiti potvrdu prolaska u Ukrajini gdje ide kao favorit.

Već u drugoj minuti Nizozemci su stigli do vodstva nakon lijepe akcije. Dušan Tadić ostavio je loptu za Donnyja van de Beeka koji uspijeva progurati loptu ispod protivničkog vratara. Prednost domaće momčadi trajala je tek do 16. minute kada nakon kornera, a zatim i odbijanca, dobro reagira Tomasz Kedziora i šalje loptu u mrežu.

Ipak, u posljednjih deset minuta prvog poluvremena Ajax se dvama pogocima vraća na nešto mirnije staze. Hakim Ziyech pucao je s ruba kaznenog prostora, a lopta je od jednog obrambenog igrača Dinama promijenila smjer, prevarila vratara i ušla u mrežu.

Dvije minute prije odlaska na odmor Denis Bojko i treći je puta morao vaditi loptu iz gola. Oštro je na peterac ubacio Nicolas Tagliafico gdje se našao Tadić i skrenuo ju u mrežu.

Rezultat se nakon vrlo bogatog prvog poluvremena u drugom nije mijenjao i Ajax u Kijev putuje s dva pogotka prednosti. U dresu Dinama cijelu je utakmicu odigrao Josip Pivarić.

AEK na uzvrat pred svoje navijače nosi vrlo ugodnu prednost od 2:1. Grčka je momčad slavila u gostima kod Vidija i napravila veliki korak prema prvom ulasku u Ligu prvaka nakon dugo vremena.

Vrlo važan trenutak utakmice dogodio se u 23. minuti kada je Szabolcs Huszti startao na Anastasiosa Bakasetasa, a sudac Rocchi dosudio dvojben izravan crveni karton mađarskom nogometašu.

11 minuta kasnije AEK je kaznio manjak protivničkih igrača i stigao do vodstva. Pucao je Bakasetas s ruba kaznenog prostora, domaći vratar obranio je njegov pokušaj, ali je na loptu natrčao Viktor Klonaridis.

Upravo se Bakasetas na otvaranju drugog poluvremena upisao u strijelce i time povećao prednost grčke momčadi. Krasno je opalio s ruba kaznenog prostora i neobranjivo pogodio u protivnički gol.

Nakon što je izborio crveni karton, a zatim i postigao pogodak, sveprisutni Bakasetas zaradio je i crveni karton četiri minute kasnije nakon starta nad Loicom Negom.

Do kraja utakmice uspio je domaćin ublažiti poraz, Istvan Kovacs krasno je ubacio loptu u prostor za Danka Lazovića koji je riješio protivničkog braniča i poentirao pored suparničkog vratara.

Marko Livaja započeo je utakmicu od prve minute za gostujuću momčad, a zamijenjen je u 86. minuti.

Kvalifikacije za Ligu prvaka, 4. pretkolo:
Ajax - Dinamo Kijev 3:1
MOL Vidi - AEK 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!