Tenis

Neočekivani poraz Petre Martić, Pegula do prvog polufinala u karijeri

Branimir Korać • petak, 14.09.2018.
Neočekivani poraz Petre Martić, Pegula do prvog polufinala u karijeri
Foto: EPA

Petra Martić igrala je sjajno prošli i ovaj tjedan te se s pravom očekivao prolaz u polufinale turnira u Quebecu, međutim upisala je neočekivani poraz od Amerikanke Jessice Pegule...

Amerikanka Jessica Pegula, inače 227. igračica svijeta koja uglavnom nastupa na ITF turnirima, u Quebecu uživa u najboljim danima u karijeri. Prvi put u karijeri došla je do polufinala na WTA Touru i to pobjedom protiv Petre Martić.

Nakon što je u Chicagu osvojila turnir bez izgubljenog seta i ovdje prošla prva dva kola uz ukupno ispuštena samo četiri gema, Martić je neočekivano poražena od igračice koja nije trebala predstavljati poseban problem.

Ovaj put Petra nije bila posebno raspoložena, a u prvom setu nije niti opasnije zaprijetila na protivničinom servisu. U šestom gemu izgubila je svoj početni udarac i Pegula je vrlo brzo pobjegla na 5:2 te mirno uzela prvi set sa 6:3.

Na početku drugog seta činilo se kako se stvari okreću na stranu hrvatske tenisačice. Martić je krenula s 3:0, ali nije nastavila u tom ritmu. pegula se vratila na 3:3, odmah nakon toga spasila još jednu break loptu te u konačnici kod 5:5 napravila novi break i odservirala za prolaz u polufinale.

Tamo će igrati protiv bolje iz meča između Sofije Kenin i Monice Puig.

WTA Quebec, četvrtfinale:
Jessica Pegula (SAD) - Petra Martić (Hrvatska, 2) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!