Tenis

Donna Vekić još jednom nadigrala devetu igračicu svijeta

Branimir Korać • utorak, 18.09.2018.
Donna Vekić još jednom nadigrala devetu igračicu svijeta
Foto: EPA

Donna Vekić sjajno je krenula na velikom turniru u Tokiju gdje je na startu potpuno nadigrala devetu igračicu svijeta i prošlogodišnju osvajačicu US Opena Sloane Stephens...

Sjajan posao odradila je Donna Vekić u prvom kolu turnira u Tokiju. Imala je na startu tešku protivnicu, ali odigrala je vrlo dobar meč i upisala pobjedu.

Sloane Stephens prošle godine osvojila je US Open, ove godine nije uspjela obraniti titulu već ju je u četvrtfinalu zaustavila Anastasija Sevastova te je u meč protiv Vekić ušla kao priličan favorit, ali nije to i potvrdila.

U oba seta Stephens se vraćala iz breaka zaostatka, ali svaki put Vekić je imala spreman novi odgovor i odvajala se te na kraju proslavila veliku pobjedu.

U prvom setu Vekić je odmah pritisnula na servisu Stephens i već u prvom gemu imala tri break lopte koje nije iskoristila, no zato je treću u trećem gemu i povela s breakom 2:1. Stephens je sredinom seta uzvratila i poravnala na 3:3, ali Donna ponovno u završnici radi break i dolazi do prvog seta sa 6:4.

U drugom setu slična priča. Dva puta Vekić je dolazila do prednosti i dva puta se Stephens vraćala, ali kada je Donna povela s 4:3 novim breakom, Amerikanka do kraja meča više nije zaprijetila.

Vekić je tako prošla u drugo kolo gdje će igrati protiv Britanke Johanne Konte od koje je poražena ove godine u Nottinghamu. Inače Stephens nema dobra sjećanja s Vekić, poražena je i ove godine u Wimbledonu, također u dva seta.

WTA Tokio, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Sloane Stephens (SAD, 5) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 18.09.2018. u 16:35
    Bravo Donna..
    Šojka Rugalica