Nogomet

VIDEO: Liverpool u sudačkoj nadoknadi svladao PSG, Mitrovićevo ispucavanje donijelo pobjedu Borussiji u Bruggeu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 18.09.2018.
VIDEO: Liverpool u sudačkoj nadoknadi svladao PSG, Mitrovićevo ispucavanje donijelo pobjedu Borussiji u Bruggeu
Foto: EPA

Večernji dio programa prvog dana prvog kola Lige prvaka donio je šest susreta, a među njima i utakmicu dana u Liverpoolu gdje su Redsi ugostili PSG i odnijeli pobjedu golom u sudačkoj nadoknadi...

Club Brugge - Borussia Dortmund 0:1

Ivan Leko s Club Bruggeom bio je nadomak boda protiv dortmundske Borussije. Do 85. minute u Bruggeu je na semaforu stajalo 0:0, a onda su gosti vrlo sretno došli do pogotka koji im je donio pobjedu.

Do tog trenutka igralo se ravnopravno, mogao je i domaćin do pogotka, međutim sreća je bila na strani Borussije.

U 85. minuti Matej Mitrović ispucavao je loptu iz svog kaznenog prostora, njegov udarac blokirao je Christian Pulisic od čije se noge lopta odbila, preletjela preko vrlo dobrog Karla Letice i za goste sretno završila u mreži.

Inače Borussia je imala dosta problema, posebno u prvom poluvremenu kada je Club Brugge izgledao dosta dobro i tek u nastavku susreta gosti su zaigrali bolje i češće prijetili.

Crvena zvezda - Napoli 0:0

Nogometni praznik u Beogradu na Marakani gdje se Crvena zvezda vraćala na veliku scenu i ugostila Napoli. Iako su Talijani bili dosta bolji protivnik, imali i posjed lopte i prilike na svojoj strani, Beograđani su odolijevali napadima i izvukli remi.

Lorenzo Insigne i Mario Rui bili su najbliži pogocima kada su zatresli gredu, a pokušaj Josea Callejona s gol linije očistio je Milan Rodić.

Napoli je očekivao više od ovog dvoboja i jasno je da je pred Carlom Ancelottijem još puno posla. Crvena zvezda odradila je posao onako kako je i željela te može biti zadovoljna ovim bodom.

Galatasaray - Lokomotiv Moskva 3:0

Galatasaray je lakše od očekivanja stigao do pobjede protiv moskovskog Lokomotiva. Rusi nisu oduševili, olako su primili pogotke od kojih treći i s igračem više na travnjaku.

Presjekao ih je rani pogodak domaćina kada je već u devetoj minuti Garry Rodrigues udarcem sa 17 metara "probio" vratara Guilhermea i zabio za vodstvo.

Na drugi pogodak čekalo se do sredine drugog dijela kada je Eren Derdiyok povisio na 2:0 nakon što Solomon Kvirkvelia i Jefferson Farfan nisu bili precizni na drugoj strani.

Derdiyok je krasno pogodio iz slobodnog udarca s više od 20 metara, a točku na i stavio je Selcuk Inan iz penala u sudačkoj nadoknadi. Neposredno prije toga Galatasaray je ostao s igračem manje kada je Papa Ndiaye zaradio drugi žuti karton.

Vedran Ćorluka odradio je cijelu utakmicu za goste.

Liverpool - PSG 3:2

Poslastica večeri odigrana je na Anfieldu gdje je Liverpool ugostio PSG i odnio pobjedu 3:2. Očekivano sadržajna i dinamična utakmica ponudila je sjajan nogomet, a Redsi su na kraju golom u sudačkoj nadoknadi uzeli bodove.

U prvih pola sata pogodaka nije bilo, a onda je krenuo vatromet. U samo deset minuta viđena su tri pogotka.

Prvo je u 30. minuti Daniel Sturridge lijepim udarcem glavom nakon ubačaja Robertsona doveo domaćina u vodstvo, a šest minuta kasnije već je bilo 2:0 nakon što je Bernat u 16 metara srušio Wijnalduma, a James Milner realizirao kazneni udarac.

U završnici prvog poluvremena PSG je uspio smanjiti lijepim pogotkom Thomasa Meuniera.

U drugom dijelu Parižani su pokušavali doći do poravnanja i do njega su došli u 83. minuti. Pogriješio je Salah koji je izgubio loptu na svojoj polovici, sijevnuo je kontranapad koji Kylian Mbappe završava golom.

Činilo se da će susret završiti bez pobjednika, no u 92. minuti Roberto Firmino lomi čuvara i zabija za pobjedu Redsa.

Monaco - Atletico Madrid 1:2

U dvoboju momčadi koje su ispod očekivanja otvorile novu sezonu, produbljena je kriza Monaca. Madridski Atletico u Monte Carlu je slavio s 2:1 i tako stavio dodatni pritisak na domaćina.

Atletico je daleko od prave forme, obrana još uvijek nije na uobičajenoj razini, ali Monaco to nije uspio iskoristiti te je upisao poraz.

Domaćin je imao vodstvo od 18. minute pogotkom Samuela Grandsira nakon serije nespretnosti u redovima gostujuće obrane.

Ipak, Atletico se uspio izvući i do kraja prvog dijela doći do preokreta pogocima Diega Coste iz kontre i Josea Gimeneza nakon kornera.

Schalke - Porto 1:1

Ravnopravan i izjednačen susret u Gelsenkirchenu su odigrali Schalke i Porto, a rezultat je na kraju bio najpravednijih 1:1.

Porto je trebao na odmoru imati vodstvo, ali Ralph Fahrmann obranio je u 13. minuti kazneni udarac Alexu Tellesu. Kasnije je Porto dobio još jedan penal, ovaj put izveo ga je Otavio i bio precizniji od duigrača i sunarodnjaka.

Taj pogodak bio je za poravnanje na 1:1 nakon što je Breel Embolo u 64. minuti postigao vodeći pogodak za domaćina.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Monaco1:2Atlético Madrid
Club Brugge0:1Borussia D.
1Borussia D. 610:2+813
2Atlético Madrid 69:6+313
3Club Brugge 66:5+16
4Monaco 62:14-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!