Tenis

Wang i Putinceva u borbi za titulu u kineskom Guangzhou

Petar Jenjić • petak, 21.09.2018.
Wang i Putinceva u borbi za titulu u kineskom Guangzhou
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi na WTA turniru u Guangzhou gdje nije bilo prevelike napetosti. Za titulu će se boriti Qiang Wang i Julija Putinceva koje su svoje mečeve pobijedile u dva seta...

Prva je u finale WTA turnira u Guangzhou ušla domaća igračica Qiang Zhang. Kineskinja je gotovo bez većih problema stigla do pobjede protiv Andree Petković u dva seta.

Zhang je do pobjede stigla sa 6:2, 6:2 za sat i 15 minuta igre. Tako će igrati svoje drugo finale karijere na WTA touru. Podsjetimo, u srpnju ove godine osvojila je turnir u Nanchangu.

Od osam odigranih gemova u prvom setu čak ih je šest završilo breakom jedne od tenisačica. Petković nije uspjela dobiti nijedan svoj servis, ispustila je čak četiri, a uzvratila samo s dva breaka što je bilo i više nego dovoljno za domaću igračicu.

U drugi je set krenula bolje, povela je s 2:0, međutim, do kraja nije uspjela dobiti nijedan gem. Wang je prošla u finale.

Drugo polufinale također je zaključeno u dva seta, a do pobjede je stigla Julija Putinceva koja je bila bolja od Bernarde Pere sa 6:1, 6:4. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda kazahstanske igračice.

Prvi set Putinceva je otvorila s 3:0 a do kraja je izgubila tek jedan gem i to onaj na vlastitom servisu.

Za razliku od prvog, drugi je set bio kudikamo zanimljiviji. Nakon što su obje tenisačice spasile po dvije break lopte, servis je oduzela Amerikanka te povela s 4:2. Ipak, tu je i stala te do kraja nije uspjela dobiti nijedan gem.

Dodajmo i to kako je do sada u karijeri odigrala tek jedno finale na WTA touru, prošle godine bolja je od nje u Sankt Peterburgu bila Kristina Mladenović.

Wang i Putinceva do sada su odigrale tek jedan međusobni dvoboj, bilo je to na ovogodišnjem Roland Garrosu gdje je u trećem kolu, u tri seta, slavila kazahstanska tenisačica.

WTA Guangzhou, polufinale:
Qiang Wang (3) - Andrea Petković 6:2, 6:2
Julija Putinceva (5) - Bernarda Pera 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!